Fraţii  Victor şi Ioan Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu şi-au recunoscut faptele pentru a beneficia de o pedeapsă mai mică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Verii Victor şi Ioan Becali, Cristi Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu
Verii Victor şi Ioan Becali, Cristi Borcea şi judecătoarea Geanina Terceanu

Fraţii Ioan şi Victor Becali, dar şi judecătoarea acuzată de corupţie Geanina Terceanu, recunosc acuzaţiile aduse de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul lor şi vor să uzeze de procedura simplificată a procesului. Motivul: la finalul procesului, în care sunt judecaţi că au mituit un magistrat pentru a fi achitaţi, pedeapsa lor va fi redusă cu o treime.

Cristi Borcea nu a vrut să vină joi la procesul în care este acuzat că i-ar fi dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. 

În sala de judecată au fost prezenţi restul inculpaţilor, judecătoarea Geanina Terceanu, fraţii Ioan şi Victor Becali, şi cei doi avocaţi, George Iorgovan şi Daniel Petre. 

Unul dintre avocaţi, Daniel Petre, a cerut termen pentru pregătirea apărării, el şi-a angajat recent avocatul, care nu a avut timp să citească tot dosarul. 

Avocatul lui Ioan Becali a arătat că clientul lui este bolnav şi a venit cu salvarea. Totodată, el a arătat că cei doi inculpaţi, fraţii Victor şi Ioan Becali, vor să se citească rechizitoriul, primul pas pentru începerea procesului. deoarece vor să uzeze de procedura simplificată. Concret, cei doi vor să recunoască fapta pentru a beneficia de reducerea cu o treime a pedepsei. 

„Domnul Borcea a spus că nu vrea să mai fie citat în acest proces, nu vrea să participe", a spus avocatul. Judecătorul a spus că îl va cită în continuare pe Borcea şi că este dreptul lui dacă vrea sau nu să fie prezent. 

De asemenea, judecătorul a arătat că la acest termen trebuie să amâne cauza, la solicitarea inculpatului Petre Daniel, şi că rechizitoriul se va citi la următorul termen, pe 9 iunie. Tot atunci vor fi întrebaţi toţi inculpaţii dacă vor să uzeze de procedura simplificată. 

Judecătoarea Geanina Terceanu a declarat că vrea să recunoască faptele şi a cerut extinderea controlului judiciar, pentru a putea călători în întreagă ţară. Avocatul judecătoarei a explicat că Terceanu „regretă enorm” fapta de care este acuzată. 

Acuzaţiile procurorilor

Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în februarie 2009, Geaninei Terceanu, în calitate de de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul „Transferurilor“ , cauză în care erau implicaţi, printre alţii, Ioan Becali, Victor Becali şi Cristi Borcea.

Ulterior, pe 3 aprilie 2012,  Terceanu a pronunţat în acest dosar o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora pe motiv că „fapta nu există“.

Pentru a pronunţa soluţia de achitare, judecătoarea Geanina Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, suma totală de 195.000 de euro.

„Din acest total, suma de 185.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpaţii Becali Ioan şi Becali Victor (cei doi fiind fraţi), iar suma de 10.000 de euro a fost dată inculpatei Terceanu Geanina de către inculpatul Borcea Cristian”, spun anchetatorii.

De altfel, în cursul anului 2009, o parte din banii primiţi, respectiv 56.000 de euro, ar fi fost folosiţi de Terceanu pentru a cumpăra o locuinţă al cărei preţ total a fost de 93.000 de euro.

Ulterior, arată DNA, pe 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunţată de către Terceanu a fost desfiinţată printr-o decizie a Curţii de Apel Bucureşti care i-a condamnat pe inculpaţii din dosarul „Transferurilor” la pedepse privative de libertate.

Pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV Spovedania  judecătoarei corupte Terceanu: „Percepţia mea a fost că eu şi domnul Borcea ne plăcuserăm reciproc”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite