FOTO VIDEO Protestari de la Congresul PSD, ridicaţi de jandarmi. Scandările manifestanţilor se aud din clădirea Sălii Palatului. Delegaţii se uită de la ferestre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Alexandru Buşcă
FOTO Inquam / Alexandru Buşcă

Câţiva protestatari care au venit în faţa Sălii Palatului, unde este organizat sâmbătă congresul extraordinar al PSD, şi care au strigat împotriva PSD şi a Guvernului au fost ridicaţi de jandarmi.

UPDATE 15.50 Sute de oameni protestează la această oră vizavi de Sala Palatului, în faţa lor fiind un cordon de jandarmi. Scandările se aud până în clădire, iar delegaţii la Congresul PSD se uită de la ferestre. 

 FOTO Inquam / Alexandru Buşcă

Protest Sala Palatului in timpul congresului psd FOTO Inquam / Alexandru Buşcă

Protestatarii scandează ”Hoţii”, ”Dragnea nu uita, România nu-i a ta”, ”Condamnat penal, marş la tribunal”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”Liviu Dragnea ai ajuns trădătorul neamului”.

Unii dintre oamenii care au venit să protesteze au portavoce, astfel că scandările se aud în clădirea Sălii Palatului. Mulţi delegaţi la congres au ieşit la ferestre pentru a vedea ce se întâmplă. Şi în faţa Sălii Palatului sunt câteva sute de social-democraţi.

Protestatarii duşi la audieri de jandarmi din faţa Sălii Palatului au fost amendaţi: o persoane cu 800 de lei pentru tulburarea ordinii publice şi alte două cu 3.000 de lei pentru împiedicarea forţelor de ordine de a-şi îndeplini obligaţiile de serviciu, a anunţat Jandarmeria.

Câteva zeci de persoane protesteaza sâmbătă în faţa Sălii Palatului, unde are loc Congresul PSD. Trei manifestanţi au fost luaţi de jandarmi, după ce nu ar fi respectat indicaţiile forţelor de ordine.

Jandarmeria a precizat telemeiul legal al reţinerii celor trei protestatari. În conformitate cu art 26 din Legea adunărilor publice Nr 60/1991, alin 1, lit e „este interzisă desfăşurarea simultană a două sau mai multe adunări publice distincte, în acelaşi loc sau pe aceleaşi trasee, indiferent de caracterul acestora“.

Protest la Congresul PSD  FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Tot legea prevede că organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi loc şi în acelaşi timp cu adunările publice declarate, indiferent de modul de exprimare, constituie contravenţie dacă nu există elementele constitutive ale unei infracţiuni, mai arată jandarmii.

FOTO Adevărul / Maria Tufan 

Protest la PSD FOTO Maria Tufan

Protestatarii scandează împotriva coaliţiei de guvernare şi cer demisia şefilor celor două camere ale Parlamentului. Ei strigă "Hoţii", "Demisia", "Să vă fie ruşine" şi "PSD ciuma roşie".

Protest la Congresul PSD  FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Protest la Congresul PSD  FOTO Inquam Photos / Liviu Florin Albei

În jurul Sălii Palatului a fost desfăşurat un dispozitiv de jandarmi. De asemenea, au fost amplasate şi garduri.

În zonă sunt şi restricţii de circulaţie.

”Pentru a clarifica anumite aspecte privind prezenţa Jandarmeriei şi măsurile de ordine din zona Sălii Palatului, va informez că în baza Protocolului privind organizarea şi desfăşurarea adunării publice  din data de 10 martie nr. 865/6/07.03.2018 aprobat de PMB, Jandarmeria are obligaţia ,conform legii, să asigure măsurile de ordine şi siguranţă publică”, este poziţia transmisă de Jandarmerie.

”În legătură cu incidentul de la Sala Palatului va informăm că 3 persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice pentru luarea masurilor legale, revenim cu detalii”, precizează Jandarmeria.

Protest cu ouă, ulei, hârtie igienică, periuţe de dinţi, suzete şi jucării de pluş Olaf

Pe reţelele sociale a fost anunţat pentru sâmbătă un protest în faţa Sălii Palatului din Bucureşti. Manifestanţii ar urma să îi aştepte pe social-democraţi la intrarea în instituţie cu pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite ale PSD din programul de guvernare, precum şi cu găleţi pline cu lapte, ouă, ulei, pâine, carne sau alte alimemente care ar urma să se scumpească.

„Vom avea ocazia să-i privim în ochi pe cei care ne-au minţit de aproape trei decenii şi care mai bine de un an de zile încearcă să salveze membrii partidului de închisoare, decapitând Justiţia”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului intitulat „Congresul Extraordinar al corupţilor din România”.

Potrivit organizatorilor, începând cu ora 10.30 manifestanţii îi vor aştepta pe social-democraţi într-un protest mut, cu pancarte pe care vor fi scrise promisiunile neîndeplinite ale coaliţiei din programul de guvernare, precum şi cu găleţi pline cu alimentele care ar urma să se scumpească - lapte, ouă, ulei, făină, pâine sau carne. Protestul va continua cu huiduieli şi scandări împotriva PSD. 

Produsele aduse vor fi donate după protest persoanelor nevoiaşe.

„Astfel le vom atrage atenţia că nivelul de trai din România este din ce în ce mai scăzut, că sunt incompetenţi şi că tot noi, cetăţenii de rând, ne-am săturat să fim furaţi şi că suntem sătui să ne risipească banii. Salariile nu au fost mărite după modificările codului fiscal. Corupţia şi inflaţia din România au ajuns la cote istorice, la fel şi cursul valutar (valoarea unui euro se apropie de 4.7 lei). Sunt anunţate creşteri semnificative în perioada imediat următoare la alimentele de bază. Creşteri care se datorează scumpirii carburanţilor, a instabilităţii economice, a incompetenţei şi eşecurilor guvernamentale ale PSD. Probabil că suntem singura ţară din lume care a schimbat trei guverne în decursul unui an”, se mai arată pe pagina evenimentului.

În plus, într-un gest simbolic, oamenii vor aduce hârtie igienică, pastă şi periuţă de dinţi şi săpun, produse care sunt necesare la închisoare, suzete pentru liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, „pentru toate minciunile spuse în spaţiul public”, o cutie cu rahat turcesc pentru ministrul Justiţiei Tudorel Toader, „pentru tot ce a spus despre Laura Codruţa Kovesi şi pentru încercările de a-i scapă pe infractori de închisoare”, precum şi o jucărie de pluş reprezentându-l pe omul de zăpadă Olaf din filmul animat „Frozen” („Regatul de gheaţă”, n.r.) pentru liderul PSD Liviu Dragnea, aluzie la Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF) ale cărui investigaţii au stat la baza deschiderii de către DNA a unui dosar penal pe numele acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite