FOTO VIDEO Peste 80 de refugiaţi, salvaţi de la înec de poliţiştii români aflaţi în misiune pe Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei 81 de migranţi se aflau pe două bărci care pluteau în derivă pe Marea Mediterană FOTO Poliţia de Frontieră
Cei 81 de migranţi se aflau pe două bărci care pluteau în derivă pe Marea Mediterană FOTO Poliţia de Frontieră

Peste 80 de refugiaţi, printre care şi 30 de copii, au fost salvaţi de poliţiştii români aflaţi în misiune de Marea Mediterană. Imigranţii se aflau pe două ambarcaţiuni gonflabile care, potrivit Poliţiei de Frontieră, pluteau în derivă.

Pe 16 aprilie, nava MAI 1104, aflata în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operaţiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenţia FRONTEX, a primit o solicitare din partea Centrului Local de Coordonare Chios pentru salvarea mai multor migranţi care se aflau în pericol de înec în Marea Mediterană.

Astfel, poliţiştii de Frontieră au plecat în misiune de salvare. Ajunşi la faţa locului, aceştia au descoperit iniţial o ambarcaţiune gonflabilă pe care se aflau 29 de persoane. 

După trei ore însă, poliţiştii au mai identificat o a doua ambarcaţiune gonflabilă pe care se aflau mai multe persoane (copii, femei şi bărbaţi). 

„În urma evaluării situaţiei de la faţa locului (riscul de a se scufunda), poliţiştii de frontieră români au transbordat la bordul

migranti salvati politisti romani foto politia de frontiera

navei Gărzii de Coastă toate cele 81 de persoane (30 copii, 22 femei şi 29 bărbaţi). Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei, ocazie cu care poliţiştii de frontieră le-au oferit migranţilor asistenţă, primul ajutor şi hrană”, se arată într-un comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră.

Ulterior, persoanele depistate pe cele două ambarcaţiuni au fost transportate în portul Chios şi predate autorităţilor greceşti pentru efectuarea procedurilor specifice.

Alte 119 persoane salvate de poliţiştii români în ianuarie

La sfârşitul lunii ianuarie, nava MAI 0201 „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune de patrulare în cadrul Operaţiunii Maritime Comune EPN TRITON 2015/TRITON 2016 a salvat 119 persoane aflate pe o ambarcaţiune gonflabilă care se afla în pericol de scufundare în Marea Mediterană. 

„Imigranţii erau deshidrataţi şi prezentau semne de hipotermie. Toţi erau bărbaţi, dintre care 34 minori, care au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone şi Mali şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen”, arăta atunci Poliţia de Frontieră.

Migranţi români salvaţi de la moarte de către poliţişti români de Frontiieră

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite