Fostul preşedinte al Judecătoriei Răcari, Florica Mihalcea, trimis în judecată într-un nou dosar pentru o sentinţă ilegală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al Judecătoriei Răcari Florica Mihalcea, aflat încarcerată în penitenciar unde execută o pedeapsă pentru corupţie, a fost trimis în judecată de DNA într-un nou dosar, fiind acuzat că a dat o sentinţă într-un dosar civil în baza unor înscrisuri false şi în absenţa părţilor implicate

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA Ploieşti au trimis-o în judecată, într-un nou dosar, pe Florica Mihalcea, fost preşedinte al Judecătoriei Răcari din judeţul Dâmboviţa, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual în formă continuată (patru acte materiale) şi uz de fals în formă continuată (patru acte materiale).
Alături de fosta judecătoare, care în prezent este în penitenciar unde execută o pedeapsă tot pentru corupţie, a fost trimis în judecată şi Ion Tănase Cojocaru, pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Ce spun procurorii DNA

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Ploieşti, în cursul lunii noiembrie 2009, judecătoarea Florica Mihalcea, care era şi preşedinte al Judecătoriei Răcari, a pronunţat o sentinţă într-un dosar civil, în baza unor înscrisuri false, în absenţa părţilor implicate şi a tuturor probelor necesare adoptării unei soluţii juste.
Potrivit procurorilor care au instrumentat cazul, în 28 octombrie 2009, pe rolul Judecătoriei Răcari, a fost înregistrat un dosarul civil, având ca obiect ”hotărâre ce ţine loc de act autentic”. Acţiunea în instanţă a fost introdusă în numele unei persoane, cumpărător de drept, rudă a lui Ion Tănase Cojocaru, iar în cadrul procesului se solicita ca, printr-o sentinţă, să se constate că între acesta şi o altă persoană, vânzător, a intervenit un contract de vânzare-cumpărare cu privire la o suprafaţă de teren de 3.200 metri pătraţi, evaluată la suma de 3.000 de lei.

”În susţinerea acţiunii au fost depuse la instanţă, printre alte documente, şi un înscris denumit «partaj voluntar» , întocmit în fals în 20 iulie 2009, de către inculpatul Tănase Cojocaru Ion. Întocmind acest document, inculpatul a creat impresia că suprafaţa de teren menţionată mai sus aparţinea numai vânzătorului, în condiţiile în care acesta mai avea un frate moştenitor de drept al terenului, care a aflat ulterior despre această tranzacţie. În 17 noiembrie 2009, acţionând în condiţiile arătate mai sus, inculpata Mihalcea Florica a pronunţat o sentinţă civilă prin care s-a constatat vânzarea-cumpărarea bunului în litigiu, acest document ţinând loc de titlu de proprietate”, se arată în comunicatul DNA.

Paguba: 14.670 de euro

După pronunţarea sentinţei, în ianuarie 2010, respectiva suprafaţă de teren a fost vândută unei firme de către Ion Tănase Cojocaru, printr-un intermediar, cu suma de 60.587 lei, echivalentul a 14.670 de euro.

”Astfel, prin acţiunile lor, cei doi inculpaţi au creat o pagubă în dauna persoanelor îndreptăţite să beneficieze de terenul respectiv şi, totodată, un folos necuvenit în beneficiul inculpatului Tănase Cojocaru Ion, beneficiarul de fapt al terenului”, precizează procurorii.

În acest dosar, care va fi judecat la Curtea de Apel Ploieşti, a fost pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile deţinute de cei doi inculpaţi.

Execută o condamnare de trei ani

Fosta judecătoare Florica Mihalcea se află în prezent în penitenciar, unde execută o pedeapsă de trei ani de închisoare tot pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată în februarie 2012, fiind cauzată că a pronunţat patru hotărâri judecătoreşti încălcând normele de procedură civilă.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite