Fostul director al Petromservice, trimis în judecată pentru bancrută frauduloasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director general al Petromservice, Gheorghe Şupeală, şi alte două persoane au fost deferiţi justiţiei pentru bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de reorganizarea judiciară a companiei şi de plata unei tranşe de peste trei milioane de euro dintr-o creanţă falsă, potrivit PICCJ.

Alături de Şupeală, au fost trimise în judecată Doina Milu şi Elena Radu, reprezentante ale RVA Insolvency Specialists SPRL - administratorul judiciar al PSV Company (fosta Petromservice), se precizează într-un comunicat de marţi al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), transmite Mediafax.

În cadrul procedurii reorganizării judiciare împotriva debitoarei PSV Company (fosta Petromservice), administratorul judiciar RVA Insolvency Specialists SPRL a dispus înscrierea în tabelul preliminar al creanţelor a creanţei numitei A.B., în valoare de 6.900.000 euro, ca o creanţă pură şi simplă, deşi aceasta era afectată de o condiţie suspensivă neîndeplinită, susţin procurorii.

"Creanţa numitei A.B. a fost înscrisă în lista creanţelor prevăzute de art. 96 alin. (1) din Legea nr. 85/2006 şi înfăţişată în tabelul creditorilor ca o creanţă datorată, deşi suma era nedatorată, iar fapta a fost săvârşită în frauda creditorilor. Fără consemnarea în fals a creanţei numitei A.B. şi înscrierea în lista creanţelor a acestei sume, societatea nu îşi putea desfăşura activitatea, iar acest fapt a avut drept consecinţă plata către A. B. a unei prime tranşe de 14.044.603 de lei (peste trei milioane de euro), la data de 5.09.2011", se mai arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Curţii de Apel Bucureşti.
Gheorghe Şupeală este cercetat şi într-un dosar privind fraudarea Petromservice, alături de Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, omul de afaceri moldovean Octavian Ţurcan, fostul director financiar al Petromservice, Zizi Anagnostopol, omul de afaceri prahovean Mihai Sorin, Mihai Viorel Râmboacă, Răzvan Florin Râmboacă, Daniela Braşoveanu şi Ioan Bohâlţeanu. Pentru toţi aceştia, acuzaţi de delapidare, complicitate la delapidare şi spălare de bani, Tribunalul Bucureşti a emis, la 8 noiembrie 2011, mandate de arestare preventivă, însă, şase zile mai târziu, Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea lor în libertate.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite