Fost şef al ANSVSA, condamnat la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Marian Zlotea îi obliga pe angajaţii din subordine să cotizeze cu bani la PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL şi fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de corupţie. Sentinţa este definitivă.

Marian Zlotea a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă, luare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi instigarea la luare de mită. Zoltea a fost acuzat de procurori că îi obliga pe salariaţii ANSVSA să cotizeze lunar la PDL, transmite G4Media.ro.

Zlotea fusese condamnat în primă instanţa de Tribunalul Bucureşti la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită în formă continuantă pe vremea când era preşedinte al ANSVSA.

„Contopeşte pedepsele aplicate urmând ca inculpatul Zlotea Marian să execute pedeapsa cea mai grea de 8 ani închisoare, sporită la 8 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968). În baza art. 71 C.pen. (1968) aplică alăturat pedepsei rezultante principale pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a) teza a II-a şi lit. b) C.pen. (1968) de la data pronunţării prezentei şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. Pedeapsa rezultantă de 8 ani şi 6 luni închisoare se va executa în regim de detenţie Dispune confiscarea sumei de 263.000 lei de la inculpatul Zlotea Marian”, se arată în minuta instanţei.

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a lui Marian Zlotea, fost şef al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), şi a 15 inculpaţi, majoritatea directori şi inspectori sanitar-veterinari, în legătură cu fapte de corupţie în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marian Zlotea a fost deferit justiţiei pentru luare de mită în formă continuată (28 acte materiale), instigare la luare de mită în formă continuată (15 acte materiale) şi constituire de grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite