Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă (stânga) consumă canabis
Andrei Plăcintă (stânga) consumă canabis

Curtea de Apel Bucureşti a decis astăzi eliberarea fiului senatorului PDL Sorina Plăcintă, arestat pentru tentativă de omor, şi cercetarea lui în stare de libertate.

UPDATE 17:30 Andrei Plăcintă a părăsit arestul Direcţiei de Cercetări Penale, el fiind însoţit de mama sa, senatorul PDL Sorina Plăcintă.

Magistraţii Curţii de Apel au hotărât şi că Andrei Plăcintă nu are voie să părăsească ţara timp de 30 de zile.

Andrei Plăcintă, fiul fostului ministru al Tineretului şi Sportului, a fost reţinut pe 7 decembrie sub acuzaţia de tentativă de omor calificat şi alte infracţiuni. A doua zi, Tribunalului Bucureşti a decis arestarea sa preventivă pentru 29 de zile

Anchetatorii au stabilit că pe fondul unor neînţelegeri cu prietena sa, în 6 decembrie, Andrei Plăcintă a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil,  iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului tinerei, pe care l-a deteriorat, în sensul  că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta.

Totodată, în momentul în care în apărarea fetei au intervenit două persoane, dintre care una are calitare de martor, alta de parte vătămată, Plăcintă, aflat la volanul unui autoturism marca Renault, s-a urcat de mai mult ori cu maşina pe trotuar, cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste condiţii, în timp ce încerca să ţină cu mâinile de capota maşinii, partea vătămată a căzut în faţa autoturismului, iar tânărul, prin manevre succesive în faţă şi în spate, a trecut peste aceasta.

Procurorii susţin că, prin derularea evenimentelor descrise, s-a produs o tulburare a ordinii şi liniştii publice, în zonă apărând mai multe persoane, care au încercat să-l oprească pe tânăr, una dintre acestea folosind un pistol cu gaze, cu care a tras mai multe focuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite