Filmul uciderii celor două prietene românce în Sicilia: bătute crunt înainte să fie omorâte. Cine l-a dat de gol pe criminal

0
Publicat:

Anchetatorii italieni au reușit să reconstituie filmul dublului asasinat căruia i-au căzut victime 2 prietene românce în Sicilia. Autopsia cadavrelor a confirmat că Delia Zarnișcu, 58 de ani, și Maria Rus, 54 de ani, au fost masacrate. Cele două victime au fost bătute crunt înainte de a fi ucise.

Suspectul, în momentul reținerii de către carabinieri FOTO Giornale di Sicilia
Suspectul, în momentul reținerii de către carabinieri FOTO Giornale di Sicilia

Conform presei italiene, românul Omar Edgar Nedelcov, de 24 de ani, si un compatriot au luat cina la Delia Zărnișcu. După mai multe pahare de alcool, suspectul a molestat-o ​​pe femeie și aceasta i-a dat afară din casă pe amândoi. Apoi, bărbatul a comis ambele crime, scrie Giornale di Sicilia.

O cină nevinovată s-a transformat într-un adevărat masacru. Anchetatorii au reușit să stabilească ce s-a întâmplat în noaptea blestemată. joi, 5 ianuarie. Stabilirea filmului dublului asasinat s-a făcut și datorită „colaborării mari oferite de comunitatea românească, formată din muncitori care locuiesc de ani de zile în Italia”. 

Astfel, pe baza informațiilor obținute, anchetatorii au pus la cap evenimentele în timpul cărora două românce au fost ucise la Naro, în zona Agrigento și au putut să-l rețină pe criminal. Tânărul a fost arestat pentru dublă crimă și profanare de cadavru.

Astfel, joi seară, la domiciliul Deliei Zărnișcu, în vârstă de 58 de ani, din Via Vinci, a avut loc o cină la care s-a consumat mult alcool. La masă au luat parte un român de 24 de ani şi un alt bărbat de 50 de ani. În timpul cinei, cel puțin până înainte ca situația să degenereze, cei trei români ar fi vorbit despre conaționala lor, Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Cei trei ar fi discutat despre faptul că femeia (care nu era la cina în acea seară) era singură, fiind despărțită de soțul ei.

Tânărul ar fi agresat-o sexual pe una dintre victime

Potrivit reconstituirii, tânărul - aflat în stare avansată de ebrietate - ar fi agresat-o sexual pe femeie. Delia Zărnescu, respingând avansurile, i-ar fi dat afară din casă pe cei doi.

În timpul cinei, cei trei români ar fi vorbit despre compatrioata lor Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Când cei doi români au fost dați afară din casa Deliei, tânărul s-ar fi îndreptat spre Avenia, mergând direct acasă la Maria Rus, în timp ce bărbatul de 50 de ani a plecat spre locuința sa.

Maria Rus, fără să se teamă, i-ar fi deschis uşa bărbatului mai tânăr, iar acesta ar fi bătut-o până a omorât-o şi apoi ar fi ars-o, folosind fotoliul din holul de la intrare.

De aici, conform reconstituirii anchetatorilor, s-a întors pe Via Vinci, unde ar fi spart uşa de la intrare şi, cu o "ferocitate fără precedent" - aşa cum a reieşit din prima inspecţie a casei -,a ucis-o pe Delia Zărnișcu, lovind-o în cap cu tot ce a găsit: piese mici de mobilier, obiecte mai mari de mobilier şi alte accesorii.

Români din zonă, alertaţi de zgomotul infernal, ar fi intervenit în grabă şi ar exista şi martori, scrie publicaţia italiană, care precizează că ancheta continuă urmând a fi vizionate imaginile de pe camerele de supraveghere video.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite