Fiica şi soţia, executate în stil mafiot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capul familiei, Vasile Hriţcu, se ocupa cu schimbul de valută şi cu vânzarea de produse din Ucraina în România.
Capul familiei, Vasile Hriţcu, se ocupa cu schimbul de valută şi cu vânzarea de produse din Ucraina în România.

O copilă de 6 ani şi mama ei au fost împuşcate în cap cu un pistol cu amortizor de persoane rămase încă necunoscute. Principala ipoteză a anchetatorilor este o execuţie în stil mafiot. Capul familiei, Vasile Hriţcu, se ocupa cu schimbul de valută şi cu vânzarea de produse din Ucraina în România.

Aici puteţi citi cele mai recente date despre caz:

Suceava: Vasile Hriţcu: "Ţineam sume mari de bani în casă şi cred că a fost vorba despre un jaf"

Carmen Hriţcu (39 de ani) şi fiica ei, Raluca (6 ani), au fost găsite în apartamentul cu trei camere aflat într‑un bloc din Siret chiar de capul familiei, Vasile Hriţcu (43 de ani). Bărbatul tocmai se întorsese cu fiul său, Cristian, de 14 ani, din Suceava, când le-a găsit pe cele două zăcând într-o baltă de sânge, împuşcate în cap.

Cadavrul femeii era pe hol, iar lângă trup criminaliştii au găsit un tub de cartuş de 9 milimetri. Cadavrul fetiţei a fost găsit în sufragerie, pe canapea. Anchetatorii cred că Raluca se uita la desene animate, deoarece tatăl ei a găsit televizorul pornit.

Criminalul se pare că ar fi sunat chiar la interfonul familiei Hriţcu, iar Carmen a fost cea care i-a deschis uşa blocului. „Nu bănuiesc pe nimeni. Nu ştiu cine a fost", a declarat bărbatul pe holul Poliţiei.

„Ancheta este în desfăşurare. Încă nu ne putem pronunţa cu privire la un cerc de suspecţi. Cercetările la faţa locului vor dura toată noaptea şi cel mai probabil şi mâine (n.r.- astăzi)", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava.

Surse din cadrul Poliţiei locale povestesc că bărbatul ar fi primit un telefon din partea ucigaşului care anunţa execuţia familiei. Totodată, criminalul ar fi luat din casă în jur de 20.000 de euro.

Execuţia cu sânge rece a mobilizat la graniţa cu Ucraina o armată întreagă de poliţişti, specilişti în genetică, biologie şi balistică. Ancheta este condusă de către chestorul principal Dumitru Pârvu, adjunctul Inspectoratului General al Poliţiei Române, şi de procurorul-şef Marius Iacob de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Raluca a fost împuşcată în cap în timp ce se uita la televizor

Raluca a fost împuşcată în cap în timp ce se uita la televizor

A folosit un pistol cu amortizor

Principala pistă luată în calcul de anchetatori este un asasinat la comandă, pentru că ucigaşul a folosit un pistol cu amortizor, iar vecinii nu au auzit zgomote.

Anchetatorii nu exclud posibilitatea ca asasinii să fi venit din Ucraina. Munca procurorilor este îngreunată de faptul că pe la punctul de trecere a frontierei din Siret au venit miercuri din Ucraina 1.450 de persoane şi au plecat 1.500, dintre care 600 sunt străini.

„Am suplimentat numărul patrulelor şi sperăm în cel mai scurt timp să prindem criminalul. Deocamdată este dificil deoarece miercuri au ieşit din ţară prin vama Siret peste 600 de persoane de cetăţenie ucraineană", a declarat Ilie Seriţan Poroch, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Oraşul Siret, aflat la zece kilometri de graniţa cu Ucraina, este cunoscut pentru traficul de marfă pe care îl fac localnicii.

Poliţia tace, vecinii fac speculaţii

În timp ce anchetatorii refuză să dea amănunte despre anchetă, vecinii şi apropiaţii familiei Hriţcu fac tot felul de speculaţii. „Sigur a fost un asasin plătit, căci a sosit exact unde trebuia. Le‑a omorât pe cele două şi a dispărut", a declarat Gabriel N., unul dintre apropiaţii familiei.

Cunoscuţii spun că bărbatul ar fi cerut de la nişte cămătari ucraineni un împrumut, pe care nu l-a returnat la timp, motiv pentru care familia lui a fost ucisă.

„E totul făcut la pont, pentru că el ţinea valută în casă şi în plus o mai lăsa şi pe soţia lui să se ocupe de această afacere. Am înţeles de la vecini că i-au furat şi nişte bani din casă", a declarat Gheorghe Ifrim, comerciant în bazarul din Siret, apropiat al familiei Hriţcu.

Maria Saviuc, mama lui Carmen Hriţcu, şi unul dintre fiii săi, erau ieri dărâmaţi de durere

Maria Saviuc, mama lui Carmen Hriţcu, şi unul dintre fiii săi, erau ieri dărâmaţi de durere

Alte surse susţin că mobilul crimei ar fi fost o cantitate importantă de ţigări pe care Hriţcu ar fi primit-o din Ucraina, dar care i-ar fi fost confiscată de Poliţia de Frontieră. Criminalii ar fi venit astfel să îşi recupereze banii. „Sunt date din anchetă care nu pot fi comentate", a declarat Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Vasile Hriţcu (43 de ani) şi‑a petrecut noaptea în sediul Poliţiei Siret, aflată la aproape 40 de metri de blocul în care locuieşte. De joi de la ora 10.00, când cadavrele soţiei şi ale fiicei au fost luate şi duse la morgă pentru necropsie, bărbatul a fost audiat de anchetatori.

Şi rudele împietrite de durere s-au perindat prin faţa anchetatorilor care au încercat să creioneze un cerc de suspecţi. „Mi-au luat două flori. Erau ca doi îngeraşi şi i-au împuşcat. Toată ziua am sunat-o pe fată şi nu mi-a răspuns la telefon. Dacă aş şti cine a făcut asta, acum l-aş strânge de gât", a declarat Maria Saviuc, soacra lui Vasile Hriţcu.

Femeia ne-a mai spus, sfâşiată de durere, că fiica ei şi ginerele nu aveau loc de muncă. „Mai schimba valută, din asta trăiau", a mai spus soacra bărbatului.

Socrul victimei bănuieşte un prieten

Vasile Hriţcu, tatăl valutistului rămas văduv, a declarat pentru reporterii „Adevărul" că băiatul său nu se ocupă cu bişniţa şi că banii pe care îi are i-a câştigat în timpul celor cinci ani petrecuţi în Israel.

 „Este un băiat cuminte şi se ocupă de agricultură, în niciun caz de valută. Bănuiesc că este vorba despre un prieten sau un  apropiat al familiei care ar fi putut face aşa ceva", a declarat tatăl lui Vasile.

Sicriu
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite