FBI, în România după un extremist participant la violențele de la Capitoliu. Robert Rundo a fost prins de polițiștii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru fondator al unui grup violent de supremaţie albă, acuzat că antrenează şi încurajează membrii să atace persoane la mitingurile politice din California, a fost extrădat din România. Acesta ar fi participat la violențele de la Capitoliu. 

Violențele de la Capitoliu au avut loc pe 6 ianuarie 2021 FOTO Getty Images
Violențele de la Capitoliu au avut loc pe 6 ianuarie 2021 FOTO Getty Images

Robert Rundo, de 33 de ani, a fost prins de polițiștii români în luna martie a acestui an chiar în timp ce se antrena la o sală de sport din Capitală.

El este acuzat de autoritățile americane de revoltă şi conspiraţie. Se presupune că Rundo este unul din membrii fondatori ai Mişcării Rise Above, sau RAM, un grup de supremaţie albă care, conform oficialilor federali, s-a prezentat a fi un "grup militant, pregătit pentru luptă, al unei noi mişcări naţionaliste de supremaţie albă şi identitate".

Rechizitoriul federal împotriva lui Rundo susţine că el şi alţi inculpaţi au recrutat noi membri în organizaţie, au coordonat antrenamentul pentru lupta corp la corp şi s-au deplasat la mitinguri politice pentru a ataca protestatari la evenimente din statul California.

Grupul extremist şi-a sărbătorit atacurile, susţin oficialii, publicând imagini şi videoclipuri cu lupte şi folosind imaginile pentru a recruta noi membri.

Rechizitoriul susţine că grupul a fost implicat în atacuri violente în Huntington Beach pe 25 martie 2017, Berkeley pe 15 aprilie 2017 şi San Bernardino pe 10 iunie 2017.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite