Fabrică de țigări clandestină, descoperită în Suceava

0
Publicat:

O fabrică de țigări clandestină, cu o linie completă de producție și ambalare, a fost descoperită de polițiști în Fălticeni, Suceava. 

Țigări în Suceava
Țigări în Suceava

În curtea fabricii a mai fost găsit un TIR care figura ca încărcat cu grinzi metalice, însă în interiorul acestora, în compartimente speciale, au fost găsite peste 2 milioane de ţigări de contrabandă, potrivit unui comunicat de presă.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, au desfășurat în acest week-end, o operațiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, fiind identificată o linie de fabricare clandestină a țigaretelor contrafăcute, dar și un autotren, încărcat cu peste 2.200.000 de țigarete de contrabandă, în valoare totală de peste 500.000 de euro”, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

La una dintre locațiile verificate, într-o hală, a fost identificată o instalație formată din mai multe ansamble și subansamble prevăzute cu sisteme de acționare electro-mecanice și cu benzi transportoare, având centru comun de comandă, la care erau atașate diferite role de consumabile, specifice ambalajelor de țigarete.

image

Astfel, polițiștii au descoperit și indisponibilizat role cu folie de staniol, pentru ambalarea țigaretelor în interiorul pachetelor, folie transparentă pentru ambalarea individuală a pachetelor de țigarete, folie transparentă pentru ambalarea cartușelor de țigarete și fir de siguranță pentru îndepărtarea foliei transparente la desfacerea pachetelor.

„Având în vedere elementele tehnice care relevau indicii temeinice cu privire la faptul că poliţiştii au descoperit o fabrică clandestină de ţigarete, deţinută şi utilizată în afara antrepozitului fiscal, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de producere de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, şi a infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita prevăzută de lege. În urma cercetării la faţa locului, a reieşit faptul că poliţiştii de investigare a criminalităţii economice descoperiseră o linie completă de producere, ambalare şi împachetare a ţigaretelor”, mai arată IGPR.

Anchetatorii spun că, după inscripţiile identificate, instalaţia ar fi fost produsă de un furnizor extern, în scopul contrafacerii de ţigarete.

Linia de ţigarete a fost indisponibilizată, urmând să fie expertizată cu privire la starea tehnică, capacitatea de producţie, precum şi pentru a se stabili când şi pentru cât timp ar fi fost folosită.

Valoarea totală a liniei de fabricaţie confiscată, a autotrenului utilizat la transportul ţigaretelor şi a celor peste 110.000 de pachete de ţigări identificate este de peste 500.000 de euro.

„Astfel, în cauză urmează a fi extinsă urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, în formă agravată, ţigaretele de provenienţă extracomunitară şi autotrenul fiind indisponibilizate. Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a persoanelor bănuite”, mai arată IGPR.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite