Evidenţe pentru persoanele arestate şi ulterior achitate, dar şi pentru procurorii care au făcut anchetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, marţi, că va propune realizarea unei evidenţe a persoanelor care au fost anchetate şi arestate, iar ulterior achitate pentru a se ştii în acest mod câţi români au suferit pe nedrept.

El a precizat că nu ar fi lipsit de interes să cunoască şi numele procurorului care a anchetat persoana respectivă. Declaraţiile ministrului au loc în contextul achitării lui Toni Greblă, fost judecător al Curţii Constituţionale.

“Dar, de ce vorbim noi e grav că l-a achitat pe Ponta? E normal, dacă nu sunt probe, e foarte bine, dacă s-a făcut actul de justiţie. Sau Toni Greblă? Dar ca om, ca şi cetăţean, de ce facem deosebire că l-a achitat pe unul după ce nu ştiu cât, dar câţi anonimi pe care nu-i ştim noi nu au trecut prin aceste furci, nevinovaţi. Trebuie să vedem fenomenul, nu exemplele, exemple sunt aşa de nuanţă, că e ăla, e ală, care e deosebirea, are tot un buletin, tot un CNP, tot un suflet, tot o suferinţă, tot o familie, tot o degradare socială, poate şi fizică şi psihică”, a spus ministrul. 

El a precizat că este posibil să vină şi vremea când va exista o evidenţă riguroasă a celor anchetaţi, arestaţi şi care apoi nu au fost condamnaţi.

“Probabil că va veni vremea în care să vedem o evidenţă riguroasă a celor care au fost anchetaţi, arestaţi, deţinuţi eventual şi ulterior achitaţi necondamnaţi. Să ştim şi noi un tablou al românilor care au suferit pe nedrept. Nu ştiu dacă vom realiza sau nu, dar poate nu ar fi lipsit de interes să ştim şi faptul că X a fost ţinut în anchetă trei ani de zile, eventual trimis în judecată, eventual arestat, de către procurorul Y”, a afirmat Tudorel Toader.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite