Dronă a SUA interceptată de ruși deasupra Mării Negre

0
Publicat:

O dronă americană MQ-9A Reaper, decolată de la Câmpia Turzii, cel mai probabil, care se afla în misiune deasupra Mării Negre, a fost escortată de un avion de luptă Su-30 al fostei Armate Roșii, a comunicat Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse.

image

Rușii susțin că drona se apropia de frontiera Federației Ruse, dar, după interceptare, aceasta a schimbat cursul și s-a îndepărtat imediat. „MQ-9 Reaper este folosită pentru a aduna informații și a angaja ținte dinamice“, mai precizează militarii ruși citați de kommersant.ru.

Reamintim că, în luna martie, Comandamentul European al SUA a informat că o dronă americană MQ-9A Reaper a căzut în Marea Neagră, după ce a fost lovită de un avion de vânătoare rusesc Su-27. Reprezentanții militari ruși au declarat atunci că avionul de vânătoare nu a folosit armamentul împotriva dronei americane aflate deasupra Mării Negre, iar aceasta a căzut singură, în urma unor manevre prea bruște. Partea americană nu a întârziat să dea replica Moscovei. „În baza acțiunilor piloților ruși, este clar că a fost nesigur, neprofesionist“, a fost verdictul secretarului de presă al Pentagonului, generalul de brigadă al Forțelor Aeriene Pat Ryder.

Partea americană folosește dronele pentru a strânge o cantitate mare de informații în timp real cu privire la fiecare aspect al operațiunilor militare ale Rusiei, inclusiv mișcarea navelor în Marea Neagră și lansarea de rachete care vizează ținte în toată Ucraina.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite