Drama unui român care trăiește de doi ani sub un pod, în Italia. „Toți vorbesc, dar nimeni nu mă ajută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român din Italia trăiește de mai bine de doi ani sub un pod la limita dintre localitățile siciliene Roccalumera și Alì Terme. Gheorghe, așa cum îl cunoaște lumea, și-a amenajat acolo un loc unde să poată sta ferit de intemperiile vremii.

Românul și-a improvizat locuința sub pod  FOTO Gazetta del Sud
Românul și-a improvizat locuința sub pod FOTO Gazetta del Sud

Bărbatul de 53 de ani este singur și se plânge că nu are niciun fle de ajutor, de nicăieri. El a ajuns în Italia în urmă cu 20 de ani, alături de soție și cei trei copii ai lui, scrie Rotalianul. S-au stabilit la Roccalumera, însă după ce s-a despărțit de soția lui, s-a terzit singur și fără un acoperiș deasupra capului. „Trăiesc așa din 2021, fără electricitate, apă sau baie,” mărturisește el, arătând locuința improvizată din jaluzele vechi, panouri din lemn și pânză. Omul și-a creat acolo șiun mic spațiu pentru gătit și o zonă de dormit. A reușit să-și asigure o sursă de apă ditr-un canal de irigații, iar în timpul iernii colectează apa direct din scurgerea autostrăzii.

În pericol să-ș piardă ajutorul financiar

Românul spune că supraviețuiște cu un venit de 500 de euro pe lună, iar starea lui de sănătate este precară, având mai multe boli cronice. Însă îngrijorarea lui este destul de mare cu privire la riscul ca această mică subvenție să-i fie retrasă, deoarece nu mai are locuințp, iar fostul domiciuliu a fost șters din registre.

Peersoanele fără adăpost din Italia au dreptul să fie înregistrate la registrul populației cu adresa casei municipale, asta fiind ultima soluție pentru Gheorghe. Bărbatul însă spune că are nevoie de ajutor. „Toți vorbesc, dar nimeni nu mă ajută”, se plânge el.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite