Două bombardiere strategice Boeing B-52H Stratofortress au survolat România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
bombardiere

Două bombardiere strategice cu reacţie, subsonice, cu rază lungă de acţiune de tip Boeing B-52H Stratofortress au survolat, vineri, în jurul orei 16.00, spaţiul aerian al României.

Confirm site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com, decolate din Germania, aeronavele cu seriile 60-0044 şi 6-0018 au efectuat câteva bucle la o altitudine de 28.000, respectiv, 29.000 de picioare, într-un spaţiu în zona estică a Buzăului. Cel mai probabil, cele două bombardiere au fost escortate de aeronave de vânătoare ale unor ţări NATO. 

Puternicele Boeing B-52H Stratofortress pot transporta până la 32 de tone de armament şi sunt dotate cu opt turboreactoare. B-52 se află în arsenalul Statelor Unite ale Americii din anul 1955, dar a fost permanent modernizat. Având o performanţă superioară la viteze mari subsonice şi costuri de operare relativ reduse, B-52 a fost păstrat în dotare în ciuda apariţiei unor modele mult mai avansate, precum North American XB-70 Valkyrie (capabil de a atinge Mach 3), Rockwell B-1 Lancer (cu geometrie variabilă) sau Northrop Grumman B-2 Spirit (cu tehnologie stealth: nedetectabil radar). 

Tot în cursul zilei de vineri spaţiul aerian al României a fost survolat succesiv şi de mai  multe aeronave de realimentare a avioanelor de luptă.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri