Dosarul Rompetrol a ajuns la instanţa supremă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosarul Rompetrol a ajuns la Instanţa Supremă FOTO Adevărul
Dosarul Rompetrol a ajuns la Instanţa Supremă FOTO Adevărul

Dosarul Rompetrol, în care omul de afaceri Dinu Patriciu este acuzat, printre altele de spălare de bani şi delapidare, a ajuns în recurs pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care judecă azi primul termen.

Dosarul este acum pe masa judecătorilor de la curtea supremă, după ce Curtea de Apel Bucureşti şi-a declinat competenţa.

Magistraţii au luat decizia de a trimite cazul la ICCJ după ce au admis una dintre cererile avocaţilor inculpaţilor, care au arătat că unul dintre inculpaţi, Sorin Roşca Stănescu, a fost ales sebator, iar legea prevede ca toata cauzele în care sunt implicaţi demnitari să fie judecaţi de instanţa supremă.

Rămâne de văzut ce se va decide în acest prim termen la instanţa supremă, având în vedere că este posibil ca dosarul să fie întors pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în contextul în care s-a dat deja o decizie în cauză.

Dinu Patriciu, trimis în judecată în 2006 în dosarul Rompetrol

În septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

El este învinuit şi de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piaţa de capital.

O altă infracţiune imputată lui Patriciu este cea de dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Alături de el, în acest caz mai sunt inculpaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite