Dosarul „Referendumul“. Liviu Dragnea, pentru a patra zi la DNA pentru studierea dosarului de urmărire penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea s-a prezentat şi joi la DNA FOTO Mediafax
Liviu Dragnea s-a prezentat şi joi la DNA FOTO Mediafax

Liviu Dragnea s-a prezentat, joi, din nou la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru a studia probele din dosarul în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012. Este pentru a patra oară în această săptămână când vicepremierului merge la DNA.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat miercuri, după ce a plecat de la DNA, că  este foarte curios în legătură cu procedura ascultării interceptărilor şi că doreşte neapărat să pună „căştile pe urechi”, pentru a vedea în ce ipostaze l-au surprins procurorii.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a spus, la ieşirea din sediul DNA, unde studiază probele adunate de procurori în dosarul privind organizarea referendumului din 2012, că va veni ori de câte ori are timp la dispoziţie pentru a studia cu atenţie fiecare dovadă a anchetatorilor.

„O să ne plictisim unii cu alţii, astăzi am văzut alte declaraţii, nişte adrese între instituţii şi altele. Vreau să vin să studiez în fiecare oră în care pot pleca de la minister. Nu am ajuns la căşti”, a spus Dragnea.

Acesta s-a arătat foarte interesat de modul în care va urma să asculte interceptările procurorilor făcute în acest dosar şi a lăsat de înţeles că în acest context va fi pus în faţa unui monitor şi i se va da o pereche de căşti.

„Sunt foarte curios să văd cum se face. Evident, poţi vedea interceptările şi înainte, pentru că sunt transcrise. Dar nu voi rata momentul să pun căştile. Este o curiozitate. E foarte interesant să vezi cum fac alţii”, a precizat Dragnea.

Studierea probelor din dosar, începută de patru zile

Preşedintele executiv al PSD a început să vină, de luni, la DNA, pentru a studia materialul de urmărire penală din dosarul privind organizarea referendumului din 2012.

Pe 6 septembrie 2012, vicepremierul Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, sub pretextul că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA.

După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi CExN au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Procurorii DNA anunţau că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea.

Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.

Dragnea, denunţat de un senator PPDD

Pe de altă parte, pe 16 iulie 2013, senatorul PPDD Valer Marian, fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dosarul „Referendumul”. Vicepremierul Dragnea: Nu voi rata momentul să pun căştile pe urechi la DNA, sunt curios să ascult interceptările

Liviu Dragnea a fost miercuri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a studia probele din dosarul în care este acuzat de fraudarea referendumului din 2012. La ieşirea din sediul DNA, Dragnea a declarat că este foarte curios în legătură cu procedura ascultării interceptărilor şi că doreşte neapărat să pună „căştile pe urechi”, pentru a vedea în ce ipostaze l-au surprins procurorii.

Dragnea, din nou la DNA. Procurorii îi prezintă materialul de urmărire penală în dosarul „Referendumul”

Liviu Dragnea s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde procurorii îi prezintă materialul de urmărire penală în dosarul în care a fost pus sub acuzare în legătură cu desfăşurarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Dosarul Referendumul. Liviu Dragnea, după studierea dosarului: Scopul unei campanii electorale este de a îndemna oamenii la vot

Vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat luni la sediul Direcţiei  Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a studia materialul de urmărire penală în dosarul în care este anchetată fraudarea referendumului din 2012. La ieşirea de la DNA, acesta a declarat că rolul unei campanii electorale este de a îndemna oamenii la vot.

Dosarul „Referendumul“. Vicepremierul Liviu Dragnea, la DNA. Procurorii i-au prezentat materialul de urmărire penală

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost chemat luni la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală în cazul privind fraudarea referendumului din 2012.

Bufonul regelui muşcă mâna care l-a hrănit. Valer Marian, o ameninţare pentru Liviu Dragnea

Un exotic senator ex-PSD, folositor câtă vreme îşi ataca adversarii politici, s-a răsculat şi îşi atacă foştii şefi, printr-un denunţ legat de posibile maşinaţiuni de fraudare a referendumului de anul trecut.

Valer Marian a dat declaraţii la DNA împotriva lui Dragnea, acuzând nereguli la referendumul din 2012

Senator PSD Valer Marian, exclus din PSD în luna mai, a ajuns, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii în legătură cu denunţul pe care acesta l-a făcut la sfârşitul săptămânii trecute privind fraudarea referendumului din 2012 de către Liviu Dragnea. În plus, senatorul susţine că a fost audiat ca martor într-un dosar în care sunt vizaţi oameni politici, procurori, dar şi oameni de afaceri din Satu Mare.

Senatorul Valer Marian (ex-PSD) a făcut un denunţ la DNA privind implicarea lui Dragnea în falsificarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu

Senatorul Valer Marian, exclus din PSD în luna martie, a trimis, sâmbătă, Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) un “autodenunţ penal”  în care îl acuză pe Liviu Dragnea că le-ar fi cerut liderilor de filiale judeţene, anul trecut, în calitate de secretar PSD, să falsifice alegerile din 29 iulie, pentru demiterea lui Traian Băsescu, pentru a se obţine pragul de prezenţă de 50% plus 1.

Codruţa Kovesi, despre dosarul fraudei la referendum: procurorii prezintă materialul de urmărire penală. Peste 70 de persoane cercetate în acest caz

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că procurorii prezintă materialul de urmărire penală în cazul a peste 70 de persoane cercetate în dosarul fraudei de la Referendumul din 2012, urmând ca anchetatorii să dea o soluţie în acest caz.

Dosarul „Referendumul”. Ovidiu Silaghi: în autodenunţul lui Valer Marian „sunt nişte tâmpenii şi idioţenii”

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a fost audiat miercuri de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în cazul denunţului formulat de senatorul Valer Marian privind referendumul din 2012.

DOSARUL REFERENDUMUL 67 de persoane l-ar fi ajutat pe Dragnea să falsifice rezultatul votului

Nu mai puţin de 67 de persoane au fost puse sub acuzare, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care preşedintele Consiliui Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea (PSD), este învinuit de comiterea a patru fapte de corupţie. Acuzaţii în cauză sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Dragnea să fraudeze referendumul de pe 29 iulie organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

STENOGRAMELE REFERENDUMUL. Angajaţi MAI: "Într-o lună au murit 40.000 de gorjeni. Rămân puţini olteni! Acesta e judeţul lui Ponta, Gorjul!"

În cererea de avizare a începerii urmării penale împotriva fostului secretar de stat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, document transmis vineri Parlamentului, procurorii susţin că, în anumite judeţe, conduse de USL, nu doar că s-au căutat soluţii, dar s-au făcut mai multe demersuri pentru reducerea numărului de alegători de pe listele electorale permanente.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite