DOSARUL REFERENDUMUL 67 de persoane l-ar fi ajutat pe Dragnea să falsifice rezultatul votului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 67 de persoane au fost puse sub acuzare, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul în care preşedintele Consiliui Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea (PSD), este învinuit de comiterea a patru fapte de corupţie. Acuzaţii în cauză sunt suspectaţi că l-ar fi ajutat pe Dragnea să fraudeze referendumul de pe 29 iulie organizat pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit DNA, 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj sunt cercetaţi penal pentru complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători.

În cazul acestora „există indicii temeinice şi probe” care demonstrează că în ziua referendumului „au înlesnit falsificarea semnăturilor unor alegători pe lista permanentă şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot faţă de cele votate de alegători, corespunzător aceluiaşi număr de semnături falsificate”, subliniază anchetatorii. 

Alte 18 persoane sunt acuzate că ar fi dat declaraţii false pentru a fi acreditate la secţiile de votare ca observatori din partea unei organizaţii nonguvernamentale, deşi au calitatea de membri USL. 

„În zilele de 19, 20, 21 iulie 2012, ceilalţi 18 învinuiţi din prezentul dosar penal au completat olograf şi au semnat câte o declaraţie de neapartenenţă politică, în scopul acreditării ca observatori din partea Asociaţiei Ţara Noastră,  la referendumul din 29 iulie 2012. Deşi erau membri ai unui partid politic, în actele respective, depuse la Biroul Electoral Central, cei 18 învinuiţi au declarat, în mod mincinos, contrariul”, arată procurorii anticorupţie. 

Aceştia mai precizează că „în calitate de membri ai unei formaţiuni politice şi concomitent, de observatori la diferite secţii de votare din localităţi din judeţul Teleorman, cei 18 învinuiţi au comunicat, în fiecare oră, pe parcursul zilei de 29 iulie 2012, prezenţa la vot în secţiile respective, către numărul telefonic 1855, care era parte din sistemul IT controlat de Liviu Dragnea, învinuit în acelaşi dosar”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite