Dosarul IPRS Băneasa, în care era vizat Omar Hayssam, clasat de DNA. Cazul era instrumentat de acelaşi procuror ca în dosarul Microsoft

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul DNA FOTO Eduard Enea
Sediul DNA FOTO Eduard Enea

Încă un dosar, cel privind IPRS Băneasa, a fost clasat de DNA, în acest dosar fiind implicat şi Omar Hayssam. Dosarul îi aparţinea aceluiaşi procuror de caz ca şi în dosarul Microsoft.

Potrivit Realitatea TV, vinovat pentru prescrierea dosarului privatizării IPRS Băneasa ar fi tot procurorul Moraru Iorga Mihaela, cea care a instrumentat şi dosarul Microsoft.

Sirianul Omar Haysam a fost cercetat pentru înşelăciune şi fals în acte în legătură cu privatizarea Întreprinderii de Piese Radio şi Semiconductori Băneasa.

Dosarul a fost deschis încă din anul 2000, însă după dispariţia lui Omar Hayssam din ţară, ancheta a bătut pasul pe loc pentru că cercetarea nu a putut continua în lipsa lui. Ulterior, DNA a reluat cercetările în acest caz.

Potrivit anchetatorilor,  în cadrul procedurii de privatizare a fostei IPRS Băneasa au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experienţa şi capacitatea financiară a unei firme reprezentate de Omar Hayssam, actele fiind necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

IPRS Băneasa a fost înfiinţată în 1962. În septembrie 2003, pachetul majoritar de 51,4 acţiuni al întreprinderii a fost cumpărat de compania Ogharit Trading CO Siria, controlată de omul de afaceri Omar Hayssam, iar ulterior IPRS Băneasa şi-a încetat activitatea.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv în trei dosare, la 20 de ani, 16 ani şi, respectiv, trei ani, pentru răpirea celor trei jurnalişti, înşelăciune în cazul "Volvo" şi fraude în cauza "Foresta Nehoiu", sirianul fiind judecat în alte două dosare, pentru fuga din România şi pentru delapidare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite