Dosarele de candidatură pentru şefia ANI pot fi depuse până miercuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii pentru şefia ANI îşi pot depune dosarele până pe 22 iulie FOTO Mediafax
Candidaţii pentru şefia ANI îşi pot depune dosarele până pe 22 iulie FOTO Mediafax

Dosarele de candidatură pentru şefia Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) pot fi depuse la sediul instituţiei până miercuri, iar planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun între 24 iulie şi 14 august

Pe 30 iunie, Consiliul Naţional de Integritate a anunţat începerea procedurii de selecţie a preşedintelui ANI. În prezent, instituţia este condusă interimar de către vicepreşedinte, după ce Horia Georgescu a demisionat în martie, fiind reţinut de procurorii anticorupţie care îl acuză de abuz în serviciu după ce ar fi aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Concursul pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI constă într-o probă scrisă şi în susţinerea unui interviu.

Dosarele de candidatură se pot depune până miercuri, 22 iulie, de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 - 16.30, la sediul ANI, iar planurile de management pe baza cărora se vor susţine interviurile se depun tot la sediul Agenţiei, între 24 iulie şi 14 august, în intervalul orar 8.30 - 16.30.

Proba scrisă este programată pentru 24 august, ora 12.00, la sediul ANI, iar susţinerea interviului va avea loc pe 11 septembrie, ora 11.00.

„Procedura de selecţie constă în parcurgerea etapelor prevăzute de Legea nr. 144/2007, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Regulamentul de desfăşurare a concursului sau examenului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte şi/sau vicepreşedinte ai Agenţiei Naţionale de Integritate, adoptat prin Hotărârea nr. 2/2007 a Consiliului Naţional de Integritate, cu modificările şi completările ulterioare”, precizează CNI, organism aflat sub controlul Senatului.

Mandatul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate este de patru ani, iar funcţia este incompatibilă cu orice funcţie publică sau privată, cu excepţia celor din învăţământul superior.

Preşedintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI şi numit în funcţie de către Senat.

Horia Georgescu a demisionat în martie 2015

Agenţia Naţională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 şi până în luna martie a acestui an, acum fiind condusă interimar de vicepreşedintele Bogdan Stan.

Pe 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la ANRP, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Pe 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei şi după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite