Doi medici, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi medici, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă             FOTO Adevărul
Doi medici, trimişi în judecată pentru ucidere din culpă             FOTO Adevărul

Doi medici au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Bucur Ana-Maria Cezara şi Dumitraşcu Monica, medic primar gincolog, respectiv medic specialist în anestezie terapie intentiva (ATI), sunt acuzate de săvârşirea infracţiunii de ucidere în culpă în cazul unei paciente decedată în urma unei operaţii de cezariană.

Conform unui comunicat de presă, inculpata Bucur Ana-Maria Cezara nu a suturat un vas de sânge de calibru important ce a avut drept consecinţă o hemoragie internă, împrejurare ce a condus la decesul victimei. În acelaşi timp, anestezista Dumitraşcu Monica, de gardă în ziua intervenţiei chirurgicale, nu a asigurat urmărirea postoperatorie a pacientei, aflată în supravegherea sa.

Potrivit procurorilor, hemoragia internă nu a fost detectată la timp, drept pentru care victima, în vârstă de 40 de ani la momentul respectiv, a decedat.

Raportul medico-legal de necropsie întocmit în cauză a concluzionat că „între complicaţia hemoragică survenită postoperator, nediagnosticată şi netratată în timp util şi cauza medicală a decesului există legătură directă de cauzalitate”.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sectorului 6 din Bucureşti.

Copilul scos din uterul femeii care, în 2007, a murit la Maternitatea Giuleti dintr-o eroare medicalã a supravieţuit, însã a fost diagnosticat cu afecţiuni grave, pentru care, spun anchetatorii, "necesitã un program complex de recuperare", se aratã în rechizitoriul întocmit de procurorii PICCJ.

Potrivit Mediafax, copilul a fost scos de urgenţă, în condiţiile în care examenul ecografic a ridicat suspiciunea unui "hematom retroplacentar", motiv pentru care învinuita Bucur Ana-Maria Cezara a decis terminarea naşterii prin operaţie de cezariană în interesul mamei şi al copilului, se mai arată în rechizitoriu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite