Doi bărbaţi au fost atacaţi de un urs: îi dădeau să mănânce pentru a face selfie cu el, pe Transfăgărăşan | VIDEO

0
Publicat:

Imaginile surprinse miercuri pe Transfăgărăşan cu un urs care atacă doi bărbaţi care îi dădeau să mănânce au devenit virale în mediul online, mai ales în contextul în care cazul tinerei de 19 ani sfâşiate de un urs este dezbătut inclusiv de către autorităţi.

Turiştii hrănesc ursul care apoi îi atacă. Foto: captură video TikTok
Turiştii hrănesc ursul care apoi îi atacă. Foto: captură video TikTok

În imagini se vede cum doi bărbaţi, coborâţi dintr-o maşină parcată într-un refugiu de la marginea drumului, îi dau să mănânce pâine unui urs şi fac selfie-uri cu el. Animalul se lasă hrănit şi fotografiat, dar apoi, brusc, îl atacă pe unul dintre bărbaţi, care se vede cum cade la pământ.

Undeva în apropiere, printre copaci, se vede un alt urs, care pare a fi un pui, ceea ce face ca situaţia la care se expun cei doi turişti să fie şi mai riscantă, ştiut fiind faptul că ursoaicele însoţite de pui sunt imprevizibile şi extrem de periculoase.

Norocul lor a fost că ursul s-a speriat de claxoanele maşinilor care treceau pe stradă şi a fugit.

Imaginile au fost postate pe TikTok, iar cea care le-a distribuit spune că au fost surprinse miercuri pe Transfăgărăşan.

După plăcuțele de înmatriculare ale mașinii din care au coborât cei doi bărbaţi, în care par a mai fi şi alte persoane, ar fi vorba despre doi ucraineni.  

În contextul în care prezenţa urşilor în apropierea aşezărilor umane şi atacurile lor s-au înmulţit considerabil, autorităţile fac apeluri repetate la turişti să nu mai hrănească animalele, să nu se apropie de ele şi să nu încerce să le fotografieze.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite