DNA i-a pus sechestru lui Gheorghe Nichita pe două terenuri, în dosarul în care este acuzat că şi-a spionat iubita: „Voi lămuri telenovela“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Nichita spune că va lămuri acuzaţiile DNA FOTO: Adevarul
Gheorghe Nichita spune că va lămuri acuzaţiile DNA FOTO: Adevarul

Primarul suspendat al Iaşiului s-a prezentat la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale pentru a o urmări pe fosta sa iubită. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie

Update Gheorghe Nichita a fost marţi dimineaţa la DNA pentru a fi informat că procurorii anticorupţie au instituit sechestru asigrator pe două terenuri, unul în Iaşi şi unul în Gura Humorului, până la concurenţa sumei de 105.000 de lei. Sechestrul a fost pus pentru ca, în eventualitatea unei condmnaări, să fie recuperat prejudicul adus Poliţiei Locale, prin folosirea logistici şi a agenţilor.
 

La intrarea în sediul DNA, Nichita a declarat că a fost invitat să dea declaraţii şi şi-a exprimat speranţa că declaraţiile sale vor lămuri "telenovela" care durează deja de câte luni.

Acuzaţiile procurorilor DNA

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, s-ar fi folosit inclusiv de clanul Cordunenilor, pe lângă angajaţi ai Poliţiei Locale şi ai altor instituţii din Primărie, pentru a îşi urmări iubita şi a ameninţa un bărbat cu care s-a întâlnit aceasta la un moment dat, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Ce spune iubita

Adina Samson spunea că a fost lovită de edil, care o hărţuia şi ameninţa că o va distruge, iar în septembrie 2014 i-a comunicat acestuia că vrea să încheie relaţia, precizând că în octombrie a făcut o plângere la Parchet împotriva primarului, după ce acesta a început să o urmărească şi să o ameninţe din momentul în care i-a spus că vrea să pună punct relaţiei. Ea preciza că niciodată nu a făcut o plângere la DNA şi că singurul său demers a fost demersul de la Parchet, din octombrie 2014, precizând, totodată, că îi spusese primarului că va mai face o plângere şi că se vor vedea la tribunal.
Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite