DNA cere ascultarea în instanţă a interceptărilor din dosarul lui Toni Greblă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, luni, magistraţilor de la Curtea Supremă, ascultarea în sala de judecată a interceptărilor din dosarul în care secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a fost achitat în primă instanţă într-un dosar de trafic de influenţă.

Mai exact, Curtea Supremă a reluat luni judecarea apelului declarat de DNA în dosarul lui Greblă. 

În ceea ce priveşte solicitarea DNA, procurorul instituţiei a cerut ca 28 de martori să fie reaudiaţi, motivând că declaraţiile date de aceştia în cursul urmăririi penale conţin aspecte diferite faţă de cele date la instanţa de fond, transmite Agerpres. 

Totodată, procurorul a cerut să fie luate în considerare şi o serie de articole din presa locală privind participarea lui Greblă în campania electorală din 2012.\

În plus, procurorul a cerut ascultarea tuturor înregistrărilor de la dosar, fiind nemulţumit de faptul că judecătorii de la instanţa de fond au apreciat aceste convorbiri ca fiind „simple declaraţii banale, prieteneşti”.

Toni Greblă şi ceilalţi inculpaţi din acest dosar au anunţat că nu mai doresc să fie audiaţi în sala de judecată.

Pe 11 mai 2018, un complet de trei judecători de la Instanţa supremă l-a achitat pe Toni Greblă într-un dosar în care a fost trimis în judecată în 2015 pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, constituire a unui grup infracţional organizat şi fals în declaraţii.

În acelaşi dosar, au fost achitaţi oamenii de afaceri Ion Bîrcină şi Mihai Prundianu, dar şi Gheorghe Grecu şi Victor Dolghi.

Decizia magistraţilor nu era definitivă, iar DNA a făcut apel.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite