Direcţia Generală de Protecţie Internă, operaţionalizată de la 1 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul MAI FOTO Adevarul
Sediul MAI FOTO Adevarul

Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat începând cu data de 1 iunie Direcţia Generală de Protecţie Internă. DGPI va prelua în integralitate rolul în cadrul mecanismului dedicat siguranţei cetăţeanului.

„Întregul proces de operaţionalizare a avut ca obiective definirea şi consolidarea atribuţiilor instituţiei, cu accent pe întărirea componentei de protecţie internă — cu rol preventiv. Un obiectiv esenţial — integritatea — a fost prioritar pe durata întregului proces de încadrare a personalului şi pentru toţi cei care au dorit să facă parte din echipa DGPI. Prin acest proces de operaţionalizare şi prin cadrul legal transparent, supus, în faza de elaborare, tuturor etapelor procedurale de dezbatere, au fost eliminate paralelismele cu atribuţiile celorlalte structuri ale statului şi, de asemenea, au fost prevăzute garanţii exprese privind legalitatea măsurilor şi activităţilor specifice derulate de unitate”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAI. 

Potrivit sursei citate, prin înfiinţarea, în subordinea MAI, a DGPI a fost stabilită aria de competenţă exclusiv la nivelul ministerului, ca structură specializată care desfăşoară activităţi informativ-operative, fiind, astfel, asigurată delimitarea de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

DGPI se supune controlului parlamentar, ministrul Afacerilor Interne, anual sau la cererea Parlamentului, urmând să prezinte rapoarte cu privire la activitatea instituţiei în domeniul securităţii naţionale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite