DIICOT: ADN-ul din oasele găsite în casa lui Dincă este al Alexandrei. Bărbatul este cercetat pentru omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunţat sâmbătă oficial, într-un comunicat, că rezultatul probelor indică profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Alexandra Măceşanu şi că s-a ajuns la aceasta concluzie prin compararea cu profilul genetic al părinţilor Alexandrei.

„Precizăm că, în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei SINGURE persoane, respectiv Măceşanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei. Concluzia ne-a fost comunicată aseară, 2 august, de către reprezentanţi ai INML, urmând ca astăzi să ne fie transmis şi raportul specialiştilor conţinând aceleaşi date.

După ce a primit datele, DIICOT a procedat la informare in regim de urgentă, conform dispoziţiilor art. 1 al. 2 din OUG nr. 78/2016 privind organizarea şi funcţionarea DIICOT şi art. 62 al. 2 din Legea nr. 304/2004 cu modificările şi completările ulterioare privind organizarea judiciară.

Concluzia expertizei nu este o informaţie confidenţială în cadrul urmăririi penale, ci este o informaţie de interes public, care trebuia comunicată familiei, fapt pentru care, familia victimei a fost de îndată şi neîntârziat anunţată, din respect şi compasiune faţă de suferinţa pe care o resimte, având in vedere şi solicitarea acesteia in acelaşi sens, respectiv de a nu lua cunoştinţă din alte surse de informare.

În raport de această concluzie, urmărirea penală continuă cu certitudine, între altele şi pentru infracţiunea de omor calificat, prev. de art. 188 al. 1 CP raportat la art. 189 lit. a, h CP.”, se arată în comunicatul DIICOT.

DIICOT -  structura centrală şi specialiştii Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitalei au reluat cercetările la faţa locului, sâmbătă, 3 august 2019. La Caracal, la locul crimei, se află şi principalul suspect, Gheorghe Dincă.

După ce vineri, 2 august 2019, în baza unui nou mandat de percheziţii, anchetatorii au reluat după o săptămână cercetările la locul crimei, acestea continuă astăzi, când se aşteaptă ca şi proprietatea de mii de metri pătraţi să fie atent investigată. Cel mai probabil se vor desface şi gropile cimentate de care chiar purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, a amintit vineri, 2 august 2019, după ce la locul investigaţiilor vor fi aduse utilaje de construcţii.

Ancheta a confirmat varianta făcută publică de procurorul şef-adjunct al DIICOT Georgiana Hosu încă de pe 28 iulie. Anchetatorul afirma atunci că din declaraţia criminalului reiese că Alexandra a fost ucisă joi, 25 iulie, în jurul orei 12, după ce a fost prinsă de Dincă vorbind la telefonul mobil cu operatorul de la 112. Ulterior, corpul fetei a fost incinerat.

Te-ar putea interesa şi:

Radiografia cazului Caracal, făcută de un specialist în investigaţie criminală. Lanţul de greşeli fatale care au dus la uriaşul eşec în găsirea Alexandrei

EXCLUSIV Detalii din anchetă: motivul pentru care Alexandra nu a reuşit să-şi sune părinţii şi a putut apela doar 112

Deputat USR: Birchall trebuie eliminată din Guvern dacă le-a comunicat părinţilor Alexandrei rezultatul probei ADN

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite