DIF: 142 de persoane puse sub acuzare pentru infracţiuni economice, din care 15 au fost reţinute

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Direcţia de Investigare a Fraudelor (DIF) din cadrul Poliţiei Române a pus sub acuzare, în ultima săptămână, 142 de persoane pentru infracţiuni economice, dintre care 15 au fost reţinute.

"În perioada 27 octombrie - 2 noiembrie , sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, 126 de infracţiuni. De comiterea acestora sunt suspectate 142 de persoane, dintre care 15 au fost reţinute şi două arestate", precizează Poliţia Română.

Poliţiştii au depistat, în ultima săptămână, 50 de infracţiuni de evaziune fiscală, 18 infracţiuni prevăzute de Legea nr.86/2006 privind Codul vamal, 13 de înşelăciuni în relaţiile comerciale, 12 falsuri în înscrisuri, nouă delapidări, patru la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, trei infracţiuni prevăzute de Legea 571/2003 privind Codul fiscal şi trei la Legea 59/1934 privind Legea Cecului.

Douăsprezece persoane sunt cercetate în opt dosare penale complexe, faptele comise având urmări deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numărului mare de persoane implicate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite