Dezvăluire incendiară la ”Nașul”. Un coleg de catedră o acuză pe Ecaterina Andronescu de plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ecaterina Andronescu
Ecaterina Andronescu

Nicolae Toma, coleg cu Ecaterina Andronescu la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universității Politehnice București, a dezvaluit, luni seară, în emisiunea "Nașul" că în lucrarea de doctorat a acesteia se regăsesc rețete de "superfinisare", obținute de soția profesorului din spionaj industrial în anul 1978 de la o fabrică din Syracuse, Statele Unite.

Profesorul susține că soția sa a obținut în vizita din Statele Unite peste 80 Kg de documentație, iar cea referitoare la "superfinisare" a fost trimisă Catedrei de Chimie din cadrul Institutului Politehnic București, unde lucra Ecaterina Andronescu. Profesorul spune că pentru a putea fi folosite acele "rețete" în producția interna s-a încheiat un contract de cercetare, în care era parte si actualul Ministru al Educației.

Nicolae Toma este profesor universitar, doctor inginer la Facultatea de Chimie Aplicată din cadrul Universității Politehnica București.

Ecaterina Andronescu a depus, luni, la Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, astăzi, că ea nu a plagiat niciodată şi că întreaga sa carieră e construită pe muncă şi onestitate.

"N-am fraudat, nu am fost participantă la fraudă şi nu o să fiu niciodată participantă la fraudă şi cred că fiecare este responsabil pentru ceea ce face el. (...) Dovezile că nu am plagiat rezultă din analiza activităţii mele pe tot parcursul ei", a precizat Andronescu.

Noul ministru al Educaţiei a subliniat că toată cariera şi-a construit-o pe muncă şi pe onestitate.

"În acestă carieră profesională sunt mai multe trepte pe care le parcurgi de jos, de la poziţia de asistent stagiar, şef de lucrări, conferenţiar, profesor şi conducător de doctorat. Fiecare etapă pe care o parcurgi se depune un dosar, se constituie o comisie, apoi ce spune comisia trece prin votul consiliului profesoral, prin votul Senatului Universitar şi a ajuns la CNATDCU", a arătat acesta.

Pe aceeași temă: Şi ei au fost acuzaţi de plagiat, dar au demisionat!

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite