Descoperirea autorităților: muncitorii români, batjocoriți în Italia. Ce erau puși să facă

0
Publicat:

Autoritățile italiene au efectuat un control la o fermă din Vittoria, regiunea italiană Sicilia. Așa au descoperit cum îi tratau patronii pe muncitorii români.

Arhiva foto
Arhiva foto

Personalul din cadrul brigăzii mobile și al postului de poliție din Vittoria, cu colaborarea personalului de la ASP Ragusa și SPRESAL, a efectuat controale la o fermă situată în comuna Vittoria, care opera în domeniul cultivării în seră a legumelor și pepenilor, notează Știri Diaspora.

Cu ocazia controlului în interiorul societății, polițiștii au constatat prezența mai multor muncitori de naționalitate română care intenționau să cultive serele.

S-a constatat că unii dintre lucrători nu aveau un contract de muncă regulat, în timp ce alții, deși angajați formal, primeau un salariu zilnic cu mult sub cel prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă Național și Regional.

De asemenea, niciunul dintre lucrători nu purta echipament de protecție și nu participaseră niciodată la cursuri de formare profesională sau nu fuseseră niciodată supuși unor controale medicale. În plus, unii dintre lucrători erau cazați în locuințe care nu erau adecvate pentru a fi folosite ca spații de locuit din cauza unor deficiențe sanitare grave.

Proprietarul societății a fost reclamat la Autoritatea Judiciară pentru încălcări ale normelor de exploatare a forței de muncă și, de asemenea, pentru că a angajat un cetățean străin care nu respecta normele de ședere pe teritoriul național.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite