Decizia CCR privind întreruperea prescripţiei, invocată într-un dosar al Elenei Udrea. Avocatul a cerut încetarea procesului. Ce au decis judecătorii
0Avocatul Elenei Udrea a cerut încetarea procesului penal în dosarul Hidroelectrica, în care este judecat fostul ministru, invocând decizia recentă a CCR privind întreruperea prescripţiei, potrivit G4Media.
Update: Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au amânat decizia privind solicitarea Elenei Udrea de a înceta procesul penal, ca urmare a deciziei CCR, potrivit G4media. De asemenea, a fost amânată şi audierea fostului ministru.
Fiind întrebată dacă este de acord cu continuarea procesului penal, Udrea a răspuns că „nu” şi a transmis că este de acord cu solicitarea avocatului său, ca procesul să înceteze. „Sunt de acord cu solicitarea apărătorilor mei, cu speranţa că de data aceasta mi se va aplica şi mie o decizie a CCR. Eu sunt arestată în acest moment ca urmare a celui mai mare abuz pe care Justiţia din România l-a făcut la adresa unui cetăţean”, a precizat Elena Udrea în sala de judecată, conform sursei citate.
***
Elena Udrea este acuzată de DNA că, în 2011, ar fi acceptată promisiunea unui om de afaceri de a primi 5 milioane de dolari ca să intervină la Ministerul Economiei şi Hidroelectrica pentru menţinerea condiţiilor unui contract.
Sursa citată a mai menţionat că avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a cerut încetarea procesului.
Fostul ministru se află de aproape 60 de zile în arest, în Bulgaria, unde aşteaptă o decizie finală privind extrădarea sa.
Pe 7 aprilie 2022, ziua în care a Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat condamnarea la şase ani de închisoare în doarul „Gala Bute”, Elena Udrea a plecat în Bulgaria şi a fost prinsă la vamă, încercând să tracă în Grecia.
Fostul ministru a spus că nu doreşte să se întoarcă în România, invocând condiţiile din penitenciare şi a contestat decizia judecătorilor bulgari privind extrădarea. Hotărârea a host amânată pentru 8 iunie, dată la care expiră perioada celor 60 de zile de punere în aplicare a mandatului european de arestare.
În acelaşi timp, ÎCCJ a amânat de mai multe ori soluţionarea recursului în casaţie, o cale extraordinară de atac folosită de Elena Udrea, prin care ar putea scăpa de executarea condamnării de şase ani primită în dosarul „Gala Bute”, pentru lipsă de procedură cu citarea fostului ministru, după ce a refuzat să participe prin videoconferinţă la acest proces.