Daniel Morar, despre mandatul la Curtea Constituţională: „O să vedeţi că sunt pregătit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Morar susţine că este pregătit pentru mandatul la Curtea Constituţională     FOTO Adevărul
Daniel Morar susţine că este pregătit pentru mandatul la Curtea Constituţională     FOTO Adevărul

Daniel Morar, prim-adjunctul procurorului general al României, a fost întrebat joi, la ieşirea de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) dacă ia în calcul să îşi dea demisia din Parchetul General. Acesta a declarat că problema va fi rezolvată în 8 iunie, când începe mandatul lui la Curtea Constituţională, susţinând că este pregătit pentru acest nou mandat.

Daniel Morar a  mai precizat  că aceasta este o chestiune care va fi discutată şi rezolvată în conformitate cu legea, până în 8 iunie, precizând că până atunci mai este timp.

„Problema va fi rezolvată legal, printr-o decizie a CSM, pentru că ei sunt responsabili de cariera unui magistrat. Ei o să dea o decizie în care să stabilească care este situaţia mea odată cu începerea mandatului la Curtea Constituţională, din 9 iunie. Dar până atunci sunt ...“, a mai spus Morar.

Întrebat de jurnalişti cum comentează acuzaţiile că nu ar fi pregătit pentru mandatul de la Curtea Constituţională, Morar a răspuns: „O să vedeţi că sunt pregătit“.

Oana Hăineală: „În cazul lui Daniel Morar nu poate fi vorba de incompatibilitate“

Tot astăzi, preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, a declarat  că în cazul lui Daniel Morar nu poate fi vorba de incompatibilitate, întrucât mandatul de judecător la Curtea Constituţională nu începe la data decretului de numire, ci la data depunerii jurământului, respectiv 8 iunie 2013.

„Începerea mandatului la Curtea Constituţională nu este data decretului prezidenţial sau a hotărârilor Senatului sau Camerei Deputaţior, ci data depunerii jurământului, respectiv 8 iunie 2013“, a spus preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), la ieşirea din sediul instituţiei, întrebată dacă Daniel Morar este în incompatibilitate cu funcţia deţinută la Parchetul General şi calitatea de membru desemnat la Curtea Constituţională.

Daniel Morar, Mona Pivniceru şi Valer Dorneanu au fost numiţi judecători la Curtea Constituţională, pe locurile unor judecători ale căror mandate expiră în luna iunie.

Morar a fost numit în 25 martie de către preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani.

În aceeaşi zi, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a prelungit cu şase luni mandatul lui Daniel Morar de prim-adjunct al procurorului general al României, care expira la 2 aprilie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite