Daniel Morar a intrat în avocatură: O premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul judecător CCR Daniel Morar a intrat în avocatură. Anunţul a fost făcut de casa de avocatură al cărui partener urmează să fie fostul şef al DNA. Şi fiul fostului magistrat lucrează în cadrul societăţii.

image

Oferta de parteneriat a venit din partea casei de avocatură Albu Legal. Intenția mea de a practica avocatura după încheierea mandatului a fost exprimată și public – am afirmat anterior că, odată ce îmi voi fi încheiat mandatul la Curtea Constituțională, cariera mea publică va lua sfârșit și voi activa în mediul privat. Am ales astfel avocatura, o premieră pentru mine din mai multe puncte de vedere”, spune Daniel Morar, într-un comunicat transmis de casa de avocatură pe Facebook.

Daniel Morar va aduce un know-how de cel mai înalt nivel în Dreptul penal al afacerilor, dar și în domenii precum practica de Drept constituțional și protecția drepturilor omului, și se va implica la nivel general în activitatea comună. Având în vedere experiența sa, suntem convinși că va avea un rol important în coordonarea cazurilor ce țin de Dreptul penal al afacerilor. Separat, și ca domeniu preponderent nou de activitate al colaborării în această nouă formulă, avem în vedere o practică de formulare a unor puncte de vedere sau opinii legale în domenii de specializare precum Drept constituțional, protecția drepturilor omului, Drept penal și procesual penal”, a spus avocatul Gabriel Albu.

Cine e Daniel Morar

Daniel Morar a avut două mandate de şef al DNA, pentru o perioadă scurtă fiind şi procuror general interimar. Ulterior, a fost propus de Traian Băsescu judecător CCR, funcţie în care a fost numit în 2013, mandatul fiind încheiat în cursul acestui an. 

La ultima şedinţă a CCR la care a participat, în care s-a hotărât că legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor este neconstituţională, Daniel Morar a refuzat să voteze, părăsind sala. 

Anterior, când PSD era condus de Liviu Dragnea şi comisia parlamentară specială lucra la modificare legilor justiţiei, Daniel Morar a fost fotografiat la o întâlnire informală cu Florin Iordache, preşedintele respectivei comisii, un personaj controversat la acel moment.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite