Dana Patriciu cere la partaj jumătate din averea omului de afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinu Patriciu FOTO Adevărul
Dinu Patriciu FOTO Adevărul

Soţia lui Dinu Patriciu a susţinut miercuri în faţa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1 că, în urma divorţului, doreşte să obţină jumătate din averea omului de afaceri, evaluată la 2,3 miliarde de euro. Procesul de partaj se va judeca la 20 martie la Judecătoria sectorului 1.

Soţia lui Dinu Patriciu îl acuză pe acesta că a înstrăinat bunuri comune. Aceasta susţine că, pe parcursul căsătoriei, omul de afaceri ar fi înstrăinat şi bijuterii, pe care le-ar fi dăruit amantei sale.

Ea susţine că Dinu Patriciu a dispus de bunuri comune reprezentând piese de moblier şi de decor şi că mai multe obiecte de uz personal şi cadouri au dispărut din reşedinţa situată la Siliştea Snagovului. Ea afirmă că, prin acţiunile soţului său, patrimoniul comun a fost mult diminuat, iar stabilitatea economică a familiei este pusă în pericol în mod real.

Soţia miliardarului cere să fie scutită de taxa de timbru, a cărei valoare este de 3% din suma pe care ar trebui să o dobândească în urma partajului. Dana Patriciu se va prezenta săptămâna viitoare, mai exact pe 13 februarie, în faţa magistraţilor pentru a explica de ce solicită această scutire de taxe.

Potrivit Realitatea TV, omul de afaceri are active în nouă ţări.

Dinu Patriciu n-a participat la primul termen de judecată în procesul de divorţ, deoarece se află internat într-o clinică din Milano, unde se recuperează după ce a suferit o operaţie de transplant de ficat.

Dana şi Dinu Patriciu sunt căsătoriţi din 1994, iar în timpul celor 18 ani de căsnicie cuplul a dobândit bunuri imobile, tablouri, bijuterii şi acţiuni la companii din România, Elveţia, Anglia, Luxemburg, Olanda, Franţa, Georgia şi Cipru.

Dinu Patriciu, executat silit din toate părţile

Omul de afaceri este executat silit în mai multe dosare. De exemplu, la Judecătoria Sectorului 1 sunt depuse 24 de cereri în acest sens. Una dintre solicitările de executare silită a fost înaintată chiar de Peter Imre, mâna dreaptă a omului de afaceri în cadrul „Adevărul Holding”.

De asemenea, omul de afaceri are puse sub sechestru mai multe bunuri personale, notează capital.ro. Potrivit unor surse bancare citate de acelaşi cotidian financiar, milionarul şi-a lichidat toate depozitele bancare din România, respectiv conturile de private-banking pe care le avea la o importantă bancă cu capital străin.

Recent, Judecătoria Sectorului 1 şi Judecătoria Buftea au admis cererile de încuviinţare a executării silite lui Dinu Patriciu înaintate de Raiffeisen Bank pentru credite în valoare de aproximativ 20 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite