Dacia pregătește lansarea unui nou model, Dacia C-Neo FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacia va continua să-și extindă gama prin introducerea noii C-Neo în următorii trei ani. Această abordare ilustrează dorința tot mai mare a mărcii Dacia de a câștiga o oarecare independență față de Renault.

Inginerii Dacia lucrează deja la noul model Foto captură actudacia.com
Inginerii Dacia lucrează deja la noul model Foto captură actudacia.com

Dacia este în prezent angajată într-un proiect ambițios de dezvoltare al viitorului model compact, care a fost numit C-Neo. Producătorul auto român se străduiește să deosebească acest vehicul de Renault Mégane, evitând să-l prezinte ca pe o simplă replică a modelului francez. Într-o perioadă în care vehiculele compacte își pierd din popularitate în fața SUV-urilor, Dacia intenționează să ofere un model care să îmbine elemente de design distincte, inspirându-se din mașini precum Citroën C4 și Skoda Scala.

C-Neo ar trebui să aibă o lungime similară cu cea a viitorului Duster, cu o estimare în jur de 4,40 metri. Designul va fi realizat cu atenție pentru a ieși în evidență față de Duster. Scopul este de a prezenta un model cu identitate proprie, iar partea din spate a mașinii va avea o linie înclinată, adăugând o notă distinctivă designului general.

În ceea ce privește platforma tehnică, este posibil ca C-Neo să opteze pentru aceeași platformă cu cea folosită de Renault Grand Captur, a cărui lansare este programată pentru lunile următoare, arată actudacia.com. Această platformă va oferi posibilitatea integrării motoarelor hibride și ar putea permite, de asemenea, o posibilă electrificare totală.

Mai multe imagini AICI

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite