Curtea de Apel, decizie în dosarul azilelor groazei: Godei rămâne în arest. Un inculpat a fost eliberat și plasat sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel București a respins contestațiile mai multor inculpați din dosarul azilelor groazei, printre care și Ștefan Godei. Instanța a decis însă eliberarea lui Dumitra Ovidiu din arest și plasarea sub control judiciar. 

FOTO Colaj / Arhivă Adevărul
FOTO Colaj / Arhivă Adevărul

Curtea de Apel București a admis „contestația formulata de inculpatul Dumitra Ovidiu împotriva încheierii din data de 31.07.2023 pronunțată de judecătorul de drepturi și libertati dim cadrul Tribunalului București Sectia I Penala” și a respins propunerea de prelungire a arestării preventive a inculpatului.

Totodată, potrivit deciziei, instanța a decis „luarea față de inculpatul Dumitra Ovidiu a măsurii preventive a controlului judiciar pe o durata de 60 de zile începând cu 18.08.2023 și pana la 16.10.2023 inclusiv”.

De asemenea, Curtea de Apel a repins „ca nefondate contestațiile formulate de inculpații Godei Ștefan Cristian, Godei Daniel, Ticu Andrei Răzvan, Tudorance Cristina, Costescu Claudia și Trifu Gheorghița împotriva aceleiași încheierii, cei șase fiind obligați să achite suma de 500 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. 

Decizia instanței este definitivă. 

Scandalul azilelor groazei

Stefan Godei este administratorul unuia dintre azilele din Voluntari în care s-au descoperit nereguli ce au dus la demisia a doi membri ai cabinetului Ciolacu, Gabriela Firea și Marius Budăi.

Godei este cercetat de DIICOT pentru infracţiuni legate de condiţiile în care au fost ţinute zici de persoane în centrul pe care îl conducea, dar și de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu.

Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul azeilelor groazei, alături de fratele său, Daniel Godei, care avea rol de coordonator în cadrul grupului.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului infracțional organizat condus Ștefan Godei ar fi obținut în total de la DGASPC Ilfov, DGASPC Sector 3 și alte direcții/servicii din cadrul altor primării, conturile Asociației „Sf. Gabriel cel Viteaz”, suma totală de 3.763.869 de lei în perioada 25.11.2021 - 08.06.2023. Cele mai mari sume au provenit de la DGASPC Sector 3 (2.550.574 lei) și DGASPC Ilfov (1.178.233 lei).  

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite