Ştefan Godei, patronul unuia dintre azilele groazei, anchetat şi de DNA. Ce acuzaţii i se aduc

0
Publicat:

Stefan Godei, administratorul unuia dintre azilele din Voluntari în care s-au descoperit nereguli ce au dus la demisia a doi membri ai cabinetului Ciolacu, Gabriela Firea și Marius Budăi, este acuzat de DNA de complicitate la abuz în serviciu.

DNA l-a pus sub învinuire pe Ștefan Godei. Foto: Inquam
DNA l-a pus sub învinuire pe Ștefan Godei. Foto: Inquam

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspectul G.Ș.C., la data faptei președinte al unei asociații ce deține un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. (..)

În zilele de 10 și 11 mai 2023, suspectul G.Ș.C., în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințele minime de funcționare, prevăzute de lege", transmite DNA.

Procurorii spun că în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane, fără a da numele acestora.

Ştefan Godei este cercetat şi de DIICOT pentru infracţiuni legate de condiţiile în care au fost ţinute zici de persoane în centrul pe care îl conducea.

Arest la domiciliu pentru funcţionari

DNA ceruse arestarea preventivă a celor doi funcţionari, însă au fost plasaţi în arest la domiciliu. 

Potrivit unor surse judiciare, cei doi inspectori l-ar fi ajutat pe Ştefan Godei, să obţină documentaţia pentru funcţionarea unui azil, deşi, în realitate, condiţiile din centrul respectiv erau rele.

Concret, arată anchetatorii, cei doi ar fi procedat la o "evaluare formală", doar în baza documentelor, a îndeplinirii de către centrul respectiv a standardelor minime de calitate obligatorii şi ar fi omis să constate starea de degradare a mobilierului şi a dotărilor din spaţiul cu destinaţia de bucătărie, precum şi problemele structurale de igienă pe care controalele inopinate ale celorlalte autorităţi publice sau private le-au constatat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite