Cum se va aplica programul eco-voucherelor de 9.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat „Programul de stimulare a eliminarii din traficul bucurestean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare“ prin acordarea a 5.000 de eco-vouchere, în valoare de 9.000 de lei, Primăria Capitalei nu a stabilit încă regulile după care vor fi acordate tichetele.

Primăria Capitalei a anunţat, marţi, că pentru punerea în aplicare a acestui program este necesară elaborarea unui regulament, document care este în prezent în lucru la Direcţiile de specialitate şi care va fi definitivat în cel mai scurt timp.

”După finalizarea Regulamentului, care va conţine toate condiţiile de acordare a voucherelor, acesta va fi adus la cunoştinţă publicului prin postarea pe site-ul www.pmb.ro şi afişarea la Registratură Primăriei Municipiului Bucureşti.

Subliniem faptul că nu se pot face înscrieri în avans în acest program, iar solicitările primite din partea cetăţenilor legate de condiţiile de desfăşurare a Programului se pot soluţiona numai după aprobarea şi publicarea Regulamentului pentru punerea în aplicare a programului”, a precizat Primăria Capitalei.

În şedinţa de Consiliu General din dată de 26 iulie, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, s-a aprobat proiectul de hotărâre prin care se acordă eco-vouchere care vor reprezenta prima de casare pentru autovehicule uzate, înmatriculate în Bucureşti. În cadrul acestui proiect, vor fi acordate, în primă fază, un număr de 5.000 de vouchere cu valoarea nominală de 9.000 de lei. 

Programul va continuă şi anul viitor, anunţă Primăria. Voucherele vor putea fi folosite pentru achiziţionarea unui automobil nou, non-diesel, cu normă de poluare Euro 6, sau a altor mijloace de transport cu grad redus de poluare, Euro 6 sau electrice (de exemplu motociclete, mopede, biciclete electrice etc) şi nu se pot cumula cu tichetele oferite în cadrul Programului Rabla. 

De asemenea, persoanele care vor să îşi dea maşinile la casat, dar nu doresc să îşi mai cumpere o altă maşină, vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze, cu voucherele oferite de Primăria Capitalei, electronice sau electrocasnice. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite