Cum se apără fiul lui Mario Iorgulescu după sentința grea pe care a primit-o: „Totul a fost din cauza bolii“

0
Publicat:

Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru că a omorât un tânăr, „nu a săvârșit nicio infracțiune cu bună știință”, spune avocatul Florin Durgheu, într-un interviu pentru Știrile PRO TV. 

Mario Iorgulescu. FOTO arhivă
Mario Iorgulescu. FOTO arhivă

După ce Judecătorii de la Tribunalul București au dat publicității motivarea condamnării lui Mario Iorgulescu în cumplitul accident petrecut în București, în 2019, iar noi detalii înfiorătoare au ieșit  la iveală despre victima tânărului iresponsabil, avocatul său vorbește despre circumstanțe atenuante. 

 „O persoană bolnavă a fost condamnată la o pedeapsă absolut înfiorătoare, în condițiile în care nu i s-a respectat un drept procesual elementar, respectiv constatarea faptului ca nu poate sta în procesul penal. S-a respins de către doamna judecător solicitarea apărării de a se efectua expertiza psihiatrică și de aici încolo a început mascarada judiciară care s-a finalizat cu această sentință absolut de neînțeles”, a declarat avocatul Florin Durgheu, pentru Știrile PRO TV.

Avocatul lui Mario Iorgulescu mai spune că acesta „nu a săvârșit nicio infracțiune cu bună știință” și că tot ce i s-a întâmplat a fost „din cauza bolii”.

15 ani şi 8 luni de închisoare

Amintim că Mario Iorgulescu a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, fiind în prezent în Italia.  Sentința nu este însă definitivă.

Un martor al groaznicului accident a povestit în instanţă scene oribile de la locul impactului.

Șoferul din cealaltă maşinăa fost găsit aruncat pe jos: "stătea ca un covrig, era tot rupt în el, îl ţineau doar pantalonii".

"Martorul a descris coliziunea ca pe "un şut pe care îl dai la minge", vehiculele nu s-au răsturnat, ci s-au târât. Autoturismul (lui Iorgulescu, n.r.) a ajuns cu faţa spre Chitila, urcat pe bordură, aproape lipit de un stâlp, ca şi cum ar fi fost parcat lateral. Celălalt autoturism era în flăcări în partea din faţă, la capota motor, unde avea distrugeri mari. Imediat după coliziune, a oprit martorul, a sărit din maşină şi a mers cu gândul să îl scoată de acolo, dar când a mers spre maşină l-a văzut pe acesta pe iarbă, pe câmpul de lângă vehicul (...)”, a relatat martorul, așa cum reiese din motivarea deciziei din 10 februarie.

 Sentinţa finală în cazul lui Mario Iorgulescu va fi dispusă de Curtea de Apel Bucureşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite