Cum a ajuns rechizitoriul dosarului „Caracal” în presă. Tribunalul Olt arată cu degetul spre avocaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiile electronice ale rezhizitoriului dosarului Caracal au fost transmise apărătorilor părţilor civile implicate, iar grefierii instanţei nu au transmis documentul presei. Informaţia vine de la Tribunalul Olt în contextul în care DIICOT a demarat o anchetă internă pentru a afla modul în care rechizitoriul dosarului a ajuns în mediul online.

„La data de 03.02.2020, preşedintele Tribunalului Olt a transmis procurorului şef adjunct DIICOT o adresă cu privire la verificările efectuate în legătură cu modalitatea în care rechizitoriul în dosarul Caracal a fost transmis reprezentanţilor mass media. În respectiva adresă, conducerea Tribunalului a precizat că, în conformitate cu dispoziţiile art.10 C.P.P., art.93 C.P.P., art. 94 C.C.P. precum şi cu dispoziţiile art.161 şi art.93 din Regulamentul de ordine interioară al instanţelor judecătoreşti aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 1375/2015, copia rechizitoriului a fost transmisă în format electronic, de grefierul şef al secţiei penale, la cerere, apărătorilor aleşi ai părţii civile M.M.G. şi că personalul instanţei nu a transmis reprezentanţilor mass media o copie a actului de sesizare a instanţei”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

După publicarea în mediul online a rechizitoriului în cazul „Caracal”, cu tot cu datele personale ale celor menţionaţi în document, DIICOT a realizat o serie de verificări interne din care a rezultat că actul de sesizare a instanţei nu ar fi fost comunicat de către personalul direcţiei. Procurorii au mai concluzinat că, cel mai probabil, documentul a fost publicat după ce acesta a ajuns la Tribunalul Olt.

Rechizitoriul a ajuns în presă, pe 17 ianuarie, în format electronic, pe un site specializat în găzduirea de documente. Foarte grav, actul de sesizare a instanţei conţinea si datele persoanele (adresele, CNP şi numere de telefon) ale tuturor celor implicaţi în acest caz. Este vorba de datele persoanale ale celor trimişi în judecată, Gheorghe Dincă şi Stefan Risipiţeanu, dar şi ale victimelor lor, ale rudelor acestora sau, foarte grav, ale celor care sunt martori în dosar. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite