Cu cât se reduce transmiterea virusului într-un mijloc de transport dacă pasagerii poartă mască STUDIU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto Inquam Photos /Octav Ganea
foto Inquam Photos /Octav Ganea

Un studiu din Coreea de Sud arată că transmiterea virusului scade cu 98,1% dacă oamenii poartă corect mască de protecţie şi păstrează o distanţare socială în mijloacele de transport, a scris expertul Răzvan Cherecheş după ce a analizat rezultatele cercetării asiatice.

Potrivit realizatorilor studiului, cea mai eficentă măsură de protecţie este purtarea măştii

„Distanţarea contribuie mai puţin, purtarea măştii de către toată lumea este cea care scade rata de transmitere”, a precizat Răzvan Cherecheş.

Coreea de Sud a fost una dintre cele mai afectate ţări şi s-a confruntat cu un număr mare de infectări şi decese. Aşa cum arată si studiul, virusul se poate răspândi mai repede pe măsură ce creşte timpul petrecut într-un anumit loc şi cu cât distanţarea socială nu este respectată, motiv pentru care se precizează că trebuie evitate orele de vârf.

În Coreea de Sud, la orele de vârf, numărul persoanelor expuse la virus a scăzut cu 64,4%, când au fost implementate măsurile de distanţare socială, 93,5%, când purtarea măştii a fost obligatorie şi 98,1%, când au fost implementate în acelaşi timp ambele măsuri.

În prezent, şi în România este obligatorie purtarea măştii atât în spaţiile deschise cât şi în cele închise.

Conform epidemiologului Octavian Jurma, acum un român moare din trei în trei minute din cauza COVID-19, iar în curând, România va depăşi pragul total de 50.000 de morţi de la începutul pandemiei dacă persoanele nu se vaccinează şi nu respectă măsurile de prevenţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite