Cristian Sima: Eu nu mă consider un escroc. A fost o întreagă conspiraţie împotriva mea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brokerul Cristian Sima
Brokerul Cristian Sima

Cristian Sima fostul director al Bursei din Sibiu a declarat într-un interviul pentru postul B1 TV că nu se consideră un escroc şi că a plecat din ţară pentru că a fost ameninţat.

„Tot ceea ce am declarat, în emisiuni televizate sau în scrisori, din momentul în care am plecat din ţară, a fost adevărul. Adevărul este un sistem care persistă în România prin care lumea politică controlează orice fel de afaceri mai importante care se desfăşoară pe teritoriul unei ţări şi nu e numai cazul nostru. La noi s-a ajuns la un nivel în care politicenii sunt extrem de aroganţi, nu le mai e frică de nimic. Dacă, totuşi, în alte ţări se mai întâmplă ca unii să fie prinşi, ajung la închisoare, la noi foarte puţine cazuri s-au încheiat cu vreo ancheta serioasă", a spus Sima într-un interviu , la o emisiune de pe B1 TV.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă se consideră un escroc, ţinând cont de faptul că au fost persoane care au ieşit în public şi au declarat acest lucru, Cristian Sima a negat. „Eu nu mă consider un escroc. Declaraţiie lor trebuie combătute. Eu nu am niciun ban, nu am plecat cu niciun ban, nu am niciun fel de rezervă în afară de proprietăţile pe care le am şi pe care le aveam şi înainte şi le ştie toată lumea, nu am plecat cu vreun ban al vreunui client, ba dimpotrivă, am făcut tot posibilul să salvez situaţia până în ultima clipă", a precizat Sima. În plus, acesta a adăugat că „ dacă media vrea să te facă escroc, te face escroc".

Mai mult, brokerul se consideră o victimă a unei conspiraţii.

„A fost o întreagă conspiraţie. Cine a organizat-o nu o ştiu nici în ziua de azi. A participat şi lumea politică, a participat şi CNVM-ul (Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare), mai ales CNVM-ul, mi-au luat şi 30 la sută din voturi, m-au declarat concertat ( n.r. - pentru că avea acţiuni în altă societate)", a explicat Sima modul în care a pierdut toţi banii şi în care a pierdut şi controlul la Sibex.

„Unul dintre clienţi care ştia că-şi pierduse banii mi-a mai dat un împrumut ca să mă afunde şi mai mult" a mai spus el.

A plecat din ţară din cauza ameninţărilor

"Am fost amenintat să vând tot şi să plec din ţară. La o săptămână după AGA (Adunarea Generală a Acţionarilor), eu trebuia să mă duc să semnez că dau terenuri, case, apartamente, tot ce aveam, acţiuni la WBS România, să-i conving pe acţionari să vândă acţiunile pe nimic, adică să le dea pe nimic, acţiunile de la bursa de la Sibiu, erau milioane de acţiuni şi acolo, practic tot. Aveam următorul lucru: Să mă opun la aşa ceva şi să rămân în România, ori nu m-am opus şi am spus da, va semnez luni (...) Eu la 5 dimineaţă, fără să spun nimănui, m-am urcat în avion, am venit în Elveţia şi din Elveţia am plecat în Islanda", a precizat brokerul.

Fostul director general al Bursei de la Sibiu a spus că mesajele de ameninţare au venit la scurt timp după plecarea din România. „Ca să vă daţi seama că eram super urmărit, eu am primit primul mesaj de ameninţare când m-am dat jos din avionul de Bucureşti. Eu am plecat la ora 6 dimineaţa din Bucreşti, la 8 când m-am dat jos deja aveam mesajul de ameninţare >>o să te găsim oriunde<<. Şi ameninţările nu mi le-a făcut Radu Dimofte, ci oamenii lui. Acolo există Renatu Neagoe, care mi-a făcut nenumărate ameninţări", a punctat Sima, la B1 Tv.

Brokerul Cristian Sima a fugit din România la începutul lunii octombrie, după ce a pierdut toţi banii clienţilor săi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite