Cristi Borcea poate fi eliberat condiţionat. Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul finanţator al clubului Dinamo, Cristi Borcea, condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul „Transferurilor”, este la un pas de liberare condiţionată. Judecătoria Sectorului 4 a admis o solicitare de liberare condiţionată făcută de omul de afaceri, dar sentinţa nu este definitivă.

Minuta Judecătoriei Sectorului 4: „Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Borcea Cristian. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 429/2014 emis de Tribunalul Bucureşti în baza sentinţei penale nr. 238/2012. Pune în vedere condamnatului dispoziţiile art. 104 Cod penal, privind revocarea liberării condiţionate. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Măsura dispusă se comunică Administraţiei locului de deţinere a inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică  azi, 4.10.2017”.

Dosarul „Transferurilor”

În martie 2014, în dosarul „Transferurilor de jucători” au fost condamnaţi Ioan Becali şi Cristian Borcea la câte şase ani şi patru luni de închisoare, Victor Becali la patru ani şi opt luni de închisoare, George Copos la trei ani şi opt luni de închisoare, Mihai Stoica la trei ani şi şase luni de închisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o lună şi zece zile de închisoare, iar Jean Pădureanu şi Gheorghe Neţoiu la câte trei ani şi patru luni de închisoare. Cristian Borcea şi Victor Becali mai sunt în închisoare în executarea acestei sentinţe.

Cristi Borcea a avut astăzi de partea sa comisia de la Penitenciarul Jilava, care este în favoarea eliberării sale condiţionate, câtă vreme este de părere că Borcea a dat dovadă de îndreptare şi a fost recompoensat de mai multe ori.Până acum, el a primit 10 permisii, între 2 şi 5 zile. Avocaţii săi mai consideră că la cei 3 ani şi 7 luni de închisoare care au fost executate până acum se adaugă şi alte 300 de zile, majoritatea câştigate după ce a muncit, dar şi pentru că a scris 2 lucrări ştiinţifice.

Cristian Borcea mai este judecat într-un dosar alături de Ioan Becali şi Victor Becali, pentru că i-ar fi dat mită judecătoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, ca să dispună achitarea oamenilor din fotbal acuzaţi în dosarul ”Transferurilor”.

 
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite