Costel Corduneanu, interlopul care a pus Moldova sub asediu, fost sportiv olimpic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Corduneanu (centru), alături de Leonard Doroftei (dreapta) şi Francisc Vaştag
Costel Corduneanu (centru), alături de Leonard Doroftei (dreapta) şi Francisc Vaştag

Constantin Corduneanu, şeful clanului interlop arestat luni, a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la lupte libere. Interlopul a fost coleg de generaţie cu scrimera Laura Badea şi cu boxerii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei, pe care i-a cunoscut personal.

Citiţi şi:

Clanul lui Corduneanu a santajat o judecătoare şi un procuror din Galaţi

VIDEO EXCLUSIV Imagini de la antrenamentele de lupte ale fraţilor Corduneanu

Clanul Cordunenilor acţiona şi la Braşov

Înainte de a cunoaşte „faima" ca şi cap al celui mai de temut clan de interlopi din Iaşi, Constantin Bogdan, fost Corduneanu, s-a impus drept unul dintre cei mai reprezentativi sportivi din capitala Moldovei. De tânăr a fost campion mondial la lupte în perioada junioratului, pentru ca, la seniori, să participe la două Olimpiade.

O reţea de mafioţi asemănătoarea clanului Corduneanu a fost astăzi anihilată în Galaţi. 30 de arestări în acest caz.

Campion mondial

Provenit dintr-o familie nevoiaşă cu 11 copii, Costel, aşa cum îi spun cei apropiaţi, a intrat de mic în secţia de lupte a Clubului Sportiv Nicolina din Iaşi. „Era dotat de la natură cu abilităţile fizice necesare pentru a face performanţă în acest sport, însă fără curaj şi tupeu eşti deja bătut", a spus Gheorghe Broşteanu, antrenorul lui Costel de la acea vreme.

Rezultatele nu au întârziat să apară. Viitorul cap al clanului Cordunenilor a fost campion mondial la cadeţi şi a participat la două ediţii a Jocurilor Olimpice, unde a ocupat locul 9 la Barcelona în 1992, respectiv locul 14 la Atlanta în 1996. În acest timp, Costel s-a împrietenit cu nume de marcă ale sportului românesc, cum ar fi scrimera Laura Badea şi pugiliştii Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei.

Povestea patronului fantomă din Timişoara, care a fost îngropat de viu, la comandă, după ce a dat ţepe de 700.000 de euro

Un timişorean a fost ÎNGROPAT DE VIU după ce s-a cuplat la afacerea lui Sergiu Băhăianu

Valentin Şlepac, racolatorul şi ucigaşul timişoreanului Petre Captalan, susţine că era doar un muncitor la firma-fantomă

CITEŞTE DESPRE CEL MAI ORIBIL ASASINAT DIN ULTIMII ZECE ANI DIN VESTUL ŢĂRII

Angajat subofiţer

Deşi a fost săltat din culcuş de mascaţi, Costel Corduneanu a făcut parte şi el din forţele legii, fiind angajat cu grad de subofiţer în cadrul cluburilor Steaua şi Dinamo Braşov, unde a evoluat de-a lungul carierei. „Din cauză că banii câştigaţi la lupte în ţară erau prea puţini, Costel lupta pentru echipe din Elveţia şi Germania din septembrie până în decembrie şi se mai descurca. În cele din urmă, lipsurile materiale s-au dovedit a fi prea mari, iar Costel a apucat-o pe acest drum", a mai povestit antrenorul.

În cele din urmă, din cauză că nu mai putea să slăbească pentru a face categoria de 54 de kilograme la lupte libere, Costel Corduneanu s-a retras din activitatea sportivă în 2002. Până atunci însă, acesta a pus bazele unuia dintre cele mai temute clanuri de interlopi din zona Moldovei.

Şeful clanului Corduneanu arată banii pe care îi oferă unuia dintre maneliştii preferaţi, Florin Salam

Şeful clanului Corduneanu arată banii pe care îi oferă unuia dintre maneliştii preferaţi, Florin Salam

Pe lângă jafuri, bătăi şi trafic de carne vie, Cordunenii au devenit celebri pentru luxul pe care îl afişau când petreceau. La chefurile acestora cântau numai nume grele din rândul maneliştilor, care erau răsplătiţi „fără număr". Ajunşi celebri, Costel şi fraţii săi au ajuns să se afişeze cu nume cunoscute din lumea mondenă cum ar fi designerul Cătălin Botezatu.

Costel Bogdan, fost Corduneanu, a ajuns treptat capul unei reţele de tip mafiot, structurată iniţial pe principiul apartenenţei la familie, după cum remarcă oamenii legii.

„Locotenenţii" şi-au tatuat numele lui

Ca drept dovadă, Vasile Călin, fost Corduneanu, şi-a tatuat pe piept numele lui Constantin Bogdan - „COSTEL". Procurorii DIICOT spun că acesta se îngrijea de pregătirea, organizarea şi coordonarea majorităţii activităţilor infracţionale ale grupului, în România, cât şi în Europa. De-a lungul timpului, şeful grupării „a evitat implicarea sa directă, fermă, violentă, erijându-se mai mult într-un negociator", se arată în actele procurorilor.

Un frate sub control judiciar

Gheorghe Rusu, fost Corduneanu, unul dintre fraţii lui Costel, a fost adus ieri la Poliţia Iaşi, aflându-se sub control judiciar pentru o bătaie în discotecă. Bărbatul trebuie să se prezinte în faţa anchetatorilor la intervale regulate de timp. În timpul descinderilor de duminică, anchetatorii au verificat şi apartamentul lui Rusu, dar acesta nu a fost găsit acasă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite