Costel Alexe și primarul maghiar din Sf. Gheorghe, dați pe mâna procurorilor de către ANI: ce acuze li se aduc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor a intrat în vizorul procurorilor. Agenția Națională de Integritate a sesizat în cazul acestuia Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. 

costel alexe jpeg

Costel Alexe este cercetat pentru fals în declarații. Se pare că acesta a uitat să treacă în declarația de avere depusă în anul 2020 un împrumut în valoare de 107.600 Lei, reprezentând creditarea unei societăți comerciale. Este vorba despre o firmă  în cadrul căreia soția lui Alexe deținea calitatea de asociat și funcția de administrator.

Costel Alexe a cerut șpagă 22 de tone de tablă

Acesta nu se află la prima încălcare a legii. Anul trecut acesta a fost trimis în judecată într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și instigare la delapidare. Conform procurorilor, la 6 aprilie 2020 Costel Alexe, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, 22 de tone de produse din tablă. În schimb, Alexe urma să aloce către fabrica respectivă, cu titlu gratuit, certificate de emisii de gaze cu efect de seră. 

Costel Alexe este politician, fost deputat și fost ministru român. Începând cu 4 noiembrie 2019 până la 5 noiembrie 2020, a fost ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor ambelor guverne Ludovic Orban.

Primarul din sfântu Gheorghe, și el în vizorul procurorilor 

 Agenția Națională de Integritate a sesizat procurorii și în cazul primarului din Sfântu Gheorghe. 

„În exercitarea atribuțiilor de serviciu, ÁRPÁD ANDRÁS a îndeplinit acte prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, respectiv a încheiat contracte de prestări servicii cu o societate cu punct de lucru activ în spațiul comercial deținut anterior de către societatea în cadrul căreia acesta deține calitatea de asociat”, se arată pe portalul https://www.integritate.eu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite