Copil român, în moarte clinică la Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii unui copil din Craiova trebuie să hotărască dacă vor deconecta aparatele care le ţin băiatul în viaţă, după ce acesta a intrat în comă în urma unei operaţii.

Sebastian Bunica (9 ani) a fost transportat marţi la o clinică din Viena în moarte cerebrală. Diagnosticat cu chist hidatic, băiatul fusese operat la Spitalul „Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Mai citeşte şi:

Asistenta care a uitat un bebeluş în incubator la Maternitatea Bucur, trimisă în judecată

În momentul intervenţiei chirurgicale, medicul Ion Bâscă i-a atins vena cavă inferioară, cea care pompează sângele în inimă, moment în care micuţul a intrat în comă.

Îngroziţi de pericolul care ameninţa viaţa lui Sebastian, părinţii au plătit, marţi, 9.600 de euro pentru a-şi interna băiatul într-o clinică din Viena. Au sperat că îşi va găsi vindecarea. „Miercuri dimineaţă, medicii din Viena mi-au dat teribila veste.

Mi-au spus că Sebastian este în moarte cerebrală de cel puţin patru zile, iar acum depinde doar de noi dacă vrem să-l deconectăm de la aparate. Îngeraşul meu a venit de la Bucureşti în starea asta şi nimeni nu ne-a spus nimic. Doctorul Ioan Bâscă ne-a ascuns adevărul şi nu a recunoscut că a greşit operaţia", a spus Lorena Bunica, mama copilului.

Dezvinovăţiri

Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu" susţin că băiatul nu era în moarte cerebrală atunci când a plecat spre clinica din Viena. „Pe Sebastian l-au consultat mai mulţi neurologi şi nu s-a constatat moartea cerebrală", spune conf. dr Ioan Bâscă, medicul care l-a operat pe micuţ.

Managerul spitalului, prof. dr Dan Mircea Enescu, a declarat că a fost contactat de reprezentanţii clinicii vieneze. „Medicii austrieci
mi-au spus că un pacient cu o astfel de tumoră nu ar fi scăpat în nicio ţară din lume", spune Enescu.

Sfâşiat de durere, Marius Bunica, tatăl copilului, ameninţă că îl va pedepsi pe vinovat. „Mă voi lupta cu sistemul. Sunt în stare să vând tot", a spus bărbatul. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite