Controlul Fiscului la Rise Project s-ar fi bazat pe denunţul unei persoane fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controlul din 2017 al ANAF la redacţia Rise Project, publicaţie online independentă, care a investigat afacerile lui Liviu Dragnea din Brazilia, s-a făcut în baza unei sesizări fictive.

Acuzaţia a fost făcută de Gelu Ştefan Dianconu, fostul şef al ANAF, care a publicat pe contul său de Facebook un document despre care susţine că a stat la baza controlului. Aceeaşi „reţetă“ ar fi fost folosită de ANAF şi pentru intimidarea jurnaliştilor de la HotNews.

„Au inventat/creat persoana Carmen Bungescu, căreia i-au atribuit, în fals, funcţia de contabil al Asociaţiei Rise Project, inclusiv o adresă fictivă. Personajul inventat, Carmen Bungescu, «sesizează» un fapt oarecum banal, cvasi-general pentru redacţii mass-media: anume, că unii redactori lucrează pe bază de contracte de cesiune de drepturi de autor, deşi se presupune că prestează activităţi care ar fi trebuit să fie remunerate pe baza unui contract de muncă. Pe baza acestui document integral fals, au demarat controlul, concomitent cu cel demarat tot pe baze fictive la Hotnews. Semnalul fiind, evident: «nu-l mai deranjaţi pe şefu’»“, a scris pe Facebook Gelu Diaconu.

sesizare ANAF control Rise Project
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite