Controale la centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ISU
FOTO ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a desfăşurat sâmbătă, 10 decembrie, controale la două centre comerciale din Bucureşti şi Ilfov.

Pe timpul acestor controale, inspectorii de prevenire au identificat o serie de neconformităţi, în urma cărora au aplicat 95 de sancţiuni contravenţionale (74 de avertismente şi 21 de amenzi) în cuantum de 25.500 de lei.

Pe lângă acţiunile de control, inspectorii de prevenire au evidenţiat şi unele deficienţe punctuale, care au fost soluţionate pe durata controlului.

controale centre comerciale

În această perioadă este cunoscut faptul că există un flux ridicat de persoane în incinta centrelor comerciale, motiv pentru care se impune desfăşurarea unor astfel de acţiuni, care să prevină producerea unor situaţii de urgenţă.

controale centre comerciale

Verificările au vizat modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, de către chiriaşi, respectiv de către administratorii şi proprietarii acestora:

-verificarea modului de asigurare a dotării cu mijloace tehnice de primă intervenţie;

-verificarea modului de exploatare a instalaţiei electrice de iluminat şi a sistemului de încălzire;

- asigurarea condiţiilor de evacuare în siguranţă a persoanelor;

- reglementarea fumatului şi utilizarea focului deschis;

Reprezentanţii ISU avertizează că va intensifica acţiunile de control în perioada următoare şi la alte categorii de construcţii şi amenajări cu potenţial de generare a unor evenimente periculoase.

Activitatea de sâmbătă s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite