Comisia Europeana solicită României să ţină cont de opinia Comisiei de la Veneţia. MCV, pe 13 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeana a luat act de opinia Comisiei de la Veneţia privind modificările aduse de PSD/ALDE Codurilor Penale şi Legilor Justiţiei şi cere autorităţilor române sa ia in calcul recomandările forului internaţional, în contextul în care un nou MCV va fi facut public în 13 noiembrie.

"Am luat nota de cele doua opinii ale Comisiei de la Venetia in privinta Codurilor Penale si a Legilor din Justitie. Cerem autoritatilor romane sa tina cont de acestea.", a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene, pentru Ziare.com.

"Asa cum prim-vicepresedintele Timmermans a spus clar in dezbaterea din Parlamentul European: In timp ce vom continua dialogul cu autoritatile romane, in spiritul cooperarii si in contextul MCV, Comisia va formula cele mai potrivite concluzii asupra felului in care amendamentele aduse Legilor Justitiei, Codurilor Penale si legilor privind confictul de interes si coruptia vor tine cont de aceste ingrijorari.

Comisia va elabora o analiza detaliata in urmatorul MCV, in 13 noiembrie", adauga oficialul european.

Amintim ca in Parlamentul European este asteptata si o Rezolutie privind statul de drept din Romania si respectarea normelor acestuia, in plenara de la Strasbourg, de la mijlocul lunii noiembrie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite