Codul roşu este ignorat de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii avertizeată că în acest sfârşit de săptămână indicele radiaţiei ultraviolete a depăşit valoarea de 8 unităţi, ceea ce înseamnă un potenţial puternic pentru deteriorarea pielii şi a ochilor.

Medicii avertizează că razele ultraviolete pot cauza cancer, aşa că recomandă prudenţă, mai ales că în perioada următoare pericolul de expunere la raze ultraviolete este în creştere.

Mai citiţi şi:

METEO ANM: Temperaturi ridicate şi discomfort termic

În acest weekend, pe litoral sunt înregistraţi peste 150.000 de turişti, însă, similar săptămânilor trecute, avertizarea de cod roşu de radiaţii nu i-a speriat pe cei care au venit la mare să se bronzeze şi să profite de vremea călduroasă. Însă, în fiecare zi, la corturile de prim ajutor de pe plajă vin turişti care acuză dureri de cap, semne ale expunerii îndelungate la soare.

Prim ajutor

„Vin cu tensiunea ridicată deoarece nu ţin cont de faptul că la orele prânzului soarele este puternic. Sunt mulţi cardiaci, dar chiar şi gravide sau mame cu nou născuţi", a declarat Adrian Bâlă, responsabil cort de prim ajutor în staţiunea Saturn. „Turiştii sunt atenţionaţi în special la orele amiezii să se retragă la umbră, însă, în vacanţă, sfaturile medicilor nu sunt ascultate", a completat acesta.

Totuşi, medicii de la corturile de prim ajutor spun că în special în zilele cu indice ridicat al radiaţiei ultraviolete este recomandată o cremă de protecţie solară sau acoperirea corpului cu haine din bumbac.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite