Cod galben de polei în 12 judeţe din ţară, inclusiv în Bucureşti. Avertizarea este valabilă şi pentru austrăzile A1 şi A2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de polei pentru mai multe judeţe din ţară. Avertizarea este valabilă până la ora 15.00, în Oltenia. Traficul se desfăşoară cu dificultate pe toate drumurile din zonele afectate. Drumul naţional ce leagă Capitala de Giurgiu este în continuare închis.

 UPDATE Avertizarea de polei a fost prelungită până la ora 15.00 15.00 pe arii extinse în judeţul Olt (inclusiv municipiul Slatina), local în judeţele Dolj şi Vâlcea (inculsiv municipiile Craiova şi Rm. Vâlcea).

UPDATE Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de polei, până la ora 13.00, pentru judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi şi municipiul Bucureşti. Şi autostrada A2 şi drumurile naţionalele aferente sunt incluse în această avertizare.

Pentru judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi autostrada A1 şi drumurile aferente a fost emisă o atenţionare de cod galben de polei până la ora 12.00.

UPDATE Avertizarea de polei a fost extinsă până la ora 12.00 în sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, inclusiv autostrăzile A1, A2 şi drumurile europene şi naţionale aferente.

UPDATE Autostrada A2  a fost redeschisă, chiar dacă pe anumite segmente de drum mai este încă polei. Poliţiştii rutieri sunt prezenţi atât la intrările pe autostradă, cât şi în locurile unde poleiul îşi face încă simţită prezenţa.

UPDATE Avertizarea de cod galben de polei a fost extinsă până la  ora 11.00 în judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ilfov şi municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, inclusiv autostrada A2 şi drumurile europene şi naţionale aferente.


De asemenea, avertizarea este valabilă până la ora 11.00 şi pe arii relativ extinse în judeţele Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj (inculsiv municipiile Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu), izolat în judeţul Mehedinţi.

UPDATE Din cauza poleiului, pe drumul dintre Craiova şi Faţa Cremenii a avut loc un accident  în care au fost implicate cinci tiruri. Nici o persoană nu a fost rănită.

UPDATE Poliţia Rutieră a închis Autostrada A2 dinspre Bucureşti către Constanţa, până la kilometrul 80, din cauza poleiului, acceaşi măsură fiind luată şi pe DN5 Bucureşti-Giurgiu, potrivit şefului Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă.

Până la ora 8.30, s-au înregistrat 21 de accidente rutiere, toate doar cu pagube materiale.

Un număr de 385 de poliţişti au lucrat, alături de echipe ale Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri din România, în zonele afectate de polei.

UPDATE Avertizarea de cod galben de polei a fost extinsă şi în sudul judeţului Caras-Severin, între orele 8.20 şi 10.20, dar şi în sudul judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova, inclusiv autostrăzile A1, A3 şi drumurile naţionale aferente, între orele 8.00 şi 10.00.

UPDATE  Centrul Infotrafic informează că din cauza poleiului traficul rutier a fost blocat pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa între localităţile Bucureşti şi Drajna. Traficul rutier se desfăşoară pe ruta DN Centura Bucureşti - DN3 – Brăneşti – Fundulea – Lehliu - Drajna.
 

Zonele vizate de avertizarea de polei sunt judeţele Dolj, Olt, Vâlcea şi Gorj (inculsiv municipiile Craiova, Slatina, Râmnicu Vâlcea şi Târgu Jiu), izolat în judeţul Mehedinţi.

De asemenea, avertizarea de cod galben de polei este valabilă între orele 5.30 şi 9.00 şi pe arii extinse din judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti, inclusiv autostrada A2 şi drumurile naţionale aferente.

Traficul de desfăşoară îngreunat pe majoritatea drumurilor din zonele afectate. Potrivit Infotrafic, în jurul orei 7.00 un autocar a derapat şi a intrat într-un copac pe DN4, Bucureşti-Olteniţa, la ieşire din localitatea Popeşti Leordeni. În urma accidentului şase dintre cei cincisprezece pasageri au fost răniţi.

Potrivit Infotrafic, circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, alternativ în ambele sensuri.

Şi în Capitală, traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza depunerilor de polei. Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, vineri dimineaţă, până la ora 7.30, a fost semnalat un singur accident din cauza poleiului. Un şofer nu a adaptat viteza condiţiilor de trafic, a pierdut controlul volanului şi s-a izbit de Fântâna Mioriţa, pe Şoseaua Bucreşti-Ploieşti. Accidentul a fost fără victime. De asemenea, toţi agenţii Brigăzii au fost scoşi în stradă pentru a dirija traficul.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române îi sfătuieşte pe conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa să manifeste prudenţă sporită la volan şi să reducă viteza, întrucât pe această arteră se semnalează porţiuni acoperite cu polei.

„Întrucât condiţiile meteo afectează întotdeauna buna desfăşurare a circulaţiei rutiere, îi atenţionăm pe şoferi cu privire la pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru trafic. Conducătorii auto trebuie să ruleze cu viteză redusă şi să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare“, se arată într-un comunicat al Infotrafic.

      

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite